07-11-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Beukers Bike Weekend – 15 & 16 november 2014

Alweer voor het 17e jaar wordt er op zaterdag 15 en zondag 16 november door Beukers Bike Centre uit Petten een RACE en MOUNTAINBIKE SHOW georganiseerd. Zowel zaterdag als zondag  zullen door meewerkende fabrikanten en importeurs de nieuwste snufjes op fietsgebied getoond worden. De show is uniek te noemen voor de regio omdat er diverse topmerken aanwezig zijn met eigen stands.

Fietsmerken zoals Cannondale, Storm, Bianchi, Open, Colnago, Scott, Trek, Van Nicholas (titanium fietsen) en Cervelo zijn er met veel 2015 modellen, maar ook vele bekende merken zoals Mavic en Zipp (wielen), Shimano, Campagnolo en Sram (de nieuwste onderdelen), Magura, Rock Shox, Bryton en Mio (fietsnavigatie), SIS (sportvoeding), Lezyne (pompen en verlichting) en Tacx (trainers) zijn aanwezig.

Elektronica is niet meer weg te denken op de fiets…
Elektronische schakelgroepen van Shimano en Campagnolo zijn inmiddels volop verkrijgbaar en op de show is de tiptoetsbediening in de praktijk te testen. Ook fietsnavigatie (aangestuurd via satellieten) zie je meer en meer op het fietsstuur gemonteerd en de merken Bryton en Mio zijn aanwezig om de ongekende mogelijkheden te laten zien. Een verborgen motortje in het frame van je fiets? Probeer het tijdens het Beukers Bike Weekend!

Wielmaten..: groot.., groter…, Dirtysixer!

29’er, 650B, 26 inch…, duizelt het jouw ook met al die verschillende wielmaten? Elke wielmaat heeft weer zijn specifieke eigenschappen, laat je informeren tijdens het Beukers Bike Weekend! En voor de echt lange fietsers van boven de 2 meter is er goed nieuws, exclusief voor Nederland op de show te zien, een Dirtysixer (36 inch wielmaat), al langer populair onder de Amerikaanse basketballers.

Fietsen op het strand steeds populairder

Of het nu komt omdat iedereen op strand kan fietsen, het gewoon mooi is langs de kust, of omdat het een goede overwintering is, het strandbiken wordt steeds populairder. Niet alleen showt het strandbike team van Milremo-Beukers zijn teamfietsen dit weekend, ook zijn er veel verschillende modellen van Storm te bewonderen. Laat je adviseren door echte strandrace specialisten!

Mountainbike wedstrijd

Zondag wordt, in samenwerking met Beachbiking Nederland, voor de 12e keer een wedstrijd uit het RaboTop klassement verreden. Een serie mountainbike wedstrijden in Noord Holland waar inmiddels honderden regionale fietsers aan mee doen. Na succesvolle eerdere edities, is er weer toestemming gegeven om een gevarieerd parkoers uit te zetten in het duin tussen de Westerduinweg en de Zijperweg. Vanaf 9.45uur wordt er gestart met de jeugd, waarna er verschillende categorieën aan bod komen. Spektakel verzekerd!

Shimano Dynamic Lab fietsmetingen en diëtiste Louise Groot

Optimaal fietsplezier begint uiteraard met een goede fietspositie, tijdens het Beukers Bike Weekend krijg je uitleg over de verschillende mogelijkheden van het nieuwe Shimano Dynamic Lab.

Ben je benieuwd naar je lichaamssamenstelling (o.a. vetpercentage en spiermassa), of heb je vragen op voedingsgebied? Diëtiste Louise Groot is aanwezig om je te adviseren, Louise is natuurlijk een goede bekende van Wielrenblad en schrijft altijd weer bijzonder interessante artikelen. Nu kun je tijdens het Beukers Bike weekend terecht met al je vragen.

Dit Beukers Bike Weekend zal plaatsvinden op zaterdag 15 november en zondag 16 november. Beide dagen zijn ze geopend van 10.00 – 17.00 uur en de toegang is gratis. De locatie is recreatiepark “de Watersnip”, net buiten Petten, bij de rotonde. Kijk even op de website voor de laatste info.

118x150-BeukBike Weekend-14

 van