12-04-2024 - Nieuws, Wielrenblad

BH Ultralight en Aerolight 2024

Nieuwe Kleuren, Dezelfde Effectiviteit.

Het assortiment BH Ultralight en Aerolight wordt vernieuwd met nieuwe ontwerpen die de spectaculaire en onmiskenbare lijnen van deze twee hoogwaardige racefietsen verder verbeteren.

De BH Ultralight en BH Aerolight delen een gemeenschappelijke missie: de snelste fietsen zijn in hun domein. Evolutie heeft hen geleid om veel elementen te delen op weg naar nog sneller worden. Het meest opvallende daarvan is het gebruik van de Air Bow-vork, een sleutelelement in de verbeterde aerodynamica van beide versies en een functie die persoonlijkheid toevoegt aan hun esthetiek. Door gebruik te maken van het beste E-CL carbon van BH en hun HCIM (Hollow Core Internal Molding) constructieproces krijgen hun frames vlekkeloze afwerkingen, zowel extern als intern, waardoor onvolkomenheden en overtollig materiaal worden vermeden die het gewicht van het totale frame zouden kunnen verhogen.

Integratie brengt deze twee fietsen ook samen. Van de zadelpenklem tot de volledig interne kabelgeleiding van het stuur, met behulp van het Quick Lever-systeem op de steekassen van de wielen, die de openingshendel binnenin hun behuizing verbergen.

Van daaruit beginnen de verschillen. De BH Ultralight streeft naar een lichtgewicht ontwerp en een geometrie die is ontworpen om vooral uit te blinken in beklimmingen. Hoewel het in deze nieuwste versie een nog veelzijdiger fiets is geworden, waarbij aerodynamische elementen zijn overgenomen van zijn Aerolight-broer.

Het is juist op het gebied van aerodynamica waar de BH Aerolight uitblinkt. Het is een hoogwaardige fiets die is ontworpen om meer watt te leveren naarmate je sneller kunt rijden. Het is gewoon pure snelheid, stijfheid en een aanzienlijk voordeel tegen de wind.

Zowel de BH Ultralight als de BH Aerolight dragen het UCI-competitiezegel en zijn te zien in actie in het professionele wielrenpeloton met de kleuren van Burgos-BH.

Voor 2024 presenteren ze een nieuwe collectie afwerkingen, die de esthetiek deels unificeren met andere succesvolle modellen in de BH-collectie. Zo kiest de BH Ultralight voor een minimalistische afwerking, waarbij het tijdloze uiterlijk van blootgelegd koolstofvezel wordt benut om het te bedekken met een laagje vernis en een vleugje kleur toe te voegen in het gebied van de zadelpenklem, met drie verschillende kleuropties als standaard.

In de BH Aerolight vinden we meer kleurrijke afwerkingen, met effen kleuren die het hele frame bedekken, waardoor de gespierde esthetiek van zijn aerodynamische buizen wordt benadrukt. Een look die overeenkomt met het gevoel van snelheid dat wordt overgebracht door het ontwerp ervan.

Wat niet verandert, zijn hun configuraties. In het BH Ultralight 2024-assortiment vind je vier verschillende configuraties vanaf een prijs van € 5.699, dezelfde structuur als de BH Aerolight, met vier configuraties vanaf een prijs van € 5.699. In beide gevallen is het topmodel uitgerust met een SRAM Red Etap AXS-groepset, terwijl de rest zijn uitgerust met Shimano Dura-Ace, Ultegra en 105-transmissies, altijd in hun elektronische Di2-versies.

 van