11-04-2024 - Nieuws, Wielrenblad

Givelo: Een frisse wind in de wereld van wielrenkleding

Givelo is een wielerkleding bedrijf dat zijn oorsprong vindt in Medellín, Colombia. Sinds 2017 houdt het één duidelijk idee in stand: stilstand is achteruitgang, altijd ervan uitgaan dat je beter kunt en technologieën toepassen in de wereld om je heen. Givelo streeft ernaar om prestatietechnologie, wereldwijde modetrends en maatschappelijke verantwoordelijkheid te combineren in alles wat zij doet. Deze werkfilosofieën maken deel uit van het unieke verhaal van Givelo, dat begon met drie goede vrienden in Medellín – een broedplaats van ondernemerschap en wielerfanaten. 

Zij bundelden hun passie voor wielrennen en innovatie om iets nieuws te creëren dat de conventionele wijsheid achter wielerkleding herdefinieert.Bij de kern van Givelo staat de “Don’t Settle” -cultuur, die eer betoont aan de oorspronkelijke ideeën en alles wat zij doen drijft. Deze cultuur stimuleert hen om conventionele wijsheid te doorbreken en nieuwe ideeën te zoeken die een diepere verbinding hebben met wielrenners.Givelo heeft nu haar eigen identiteit verworven binnen de wereldwijde wielrenindustrie door producten te leveren die voldoen aan de behoeften van wielrenners via nieuwe textieltechnologieën en prachtige esthetiek. Zij begrijpen dat de wielerwereld sneller evolueert dan ooit en om echt impact te maken, moeten zij voortdurend contact houden met hun wereldwijde klanten op lokaal niveau. 

Missie

Het is hun missie om wielerkleding te creëren die je verwachtingen overtreft en vooruitgang garandeert bij elke pedaalslag.Als merk zien zij hun impact op de wereld als hun verantwoordelijkheid en deze zou alle besluitvorming binnen hun bedrijf moeten beïnvloeden. Zij hebben het tot hun missie gemaakt om ervoor te zorgen dat hun impact positief is. Daarom hebben zij enkele belangrijke impact gebieden afgebakend:StoffenZij gebruiken stoffen die zijn gecertificeerd volgens Oeko-Tex 100 en worden geleverd door internationaal gecontroleerde leveranciers.Zij zijn trots op het gebruik van nieuwe en interessante stoffen.Bijna al hun materialen zijn gebaseerd op Italiaanse en Franse grondstoffen.Kwaliteit en duurzaamheid resulteren in langdurige producten met een lange levensduur.

De toekomst is gebaseerd op 100% gerecyclede vezels en bio-gebaseerde vezels. Zij hopen al hun materialen tegen 2024 naar een van deze twee categorieën over te zetten.ProductieHun leveranciers zijn een verlengstuk van hun merk. Zij werken samen met lokale, sociaal en milieuvriendelijke fabrikanten.Het perfectioneren van de kunst van de supply chain is een van de grootste impactgebieden waar zij continu aan werken.Zij streven ernaar een echt mondiaal bedrijf te zijn, dus zij volgen niet de seizoenskalender.Gedurende het hele jaar lanceren zij items in kleine hoeveelheden die zij nooit herhalen. Op deze manier behouden zij een gestroomlijnde aanpak van de productie en produceren zij niet overmatig.Zij zijn ook toegewijd om al hun items te produceren bij lokale fabrikanten in Medellin, Colombia.

Zij geloven in het ondersteunen van lokale bedrijven en het verminderen van transport- en onnodige productiestappen.Met deze toewijding aan kwaliteit, innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid staat Givelo klaar om een frisse wind te laten waaien in de wereld van wielerkleding, en zij nodigen alle wielrenliefhebbers uit om met hen mee te rijden op deze opwindende reis.

Bekijk de website: Klik hier.

 van