07-02-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: 3Action Sports drink – Drink it Hot

Kou, regen en wind? Niets houdt jou deze winter tegen om de fiets op te stappen. In de strijd tegen de elementen vergeet je de bidon regelmatig te pakken. ‘De inhoud is toch bevroren’, denk je. ‘Niets aan te doen.’ Of toch wel? 3Action heeft de Sports Drink in het assortiment, een dorstlesser die niet alleen koud maar ook warm te drinken is. Niet nieuw maar wel ontzettend onbekend. Tijd om daar verandering in te brengen, dacht Duursport. Met de woorden: ‘Anderen kijken eerst vies, maar zodra ze het geprobeerd hebben zijn ze om’, was onze interesse gewekt.

SONY DSC

Er werden enkele sachets van de dorstlesser in twee smaken naar ons opgestuurd: lemon en peach. Nu denk ik zelf bij de smaak lemon meer aan een zomers, verkoelend drankje dan aan iets warms. Dat was dan ook de eerste smaak die in mijn bidon ging. De inhoud van het zakje moet je mengen met warm water om het effect te krijgen, er is dus geen sprake van een ‘zelf warmend’ effect. Het drinken van de warme sportdrank beviel zeker niet slecht. Je hoort wel eens dat renners ’s winters warme thee meenemen en daar deed mij deze smaak ook aan denken. Alleen heb je bij warme thee niet het welkome effect van een op sport gerichte dorstlesser. Het lijstje met specifieke eigenschappen van de 3Action sport drink is niet mis:

  • Krampwerend
  • Isotoon, voor snelle opname
  • Bevat weinig ‘zuur-makers’ (PH-controle)
  • Met Palatinose, voor betere spreiding van de energievoorziening
  • Verkrijgbaar in drie smaken: Lemon, Orange en Peach

wielrenblad_buit_van_de_week_3_action_hot_cold_sport_drink_3

Na ongeveer 45 minuten was de drank in een normale bidon zodanig afgekoeld dat het een normale temperatuur had. Om het effect te verlengen kan je een speciale, isolerende bidon gebruiken. Eenmaal afgekoeld proefde de lemon drink zoals ik het gewend ben: lekker. Het hielp ook goed tegen de dorst, in ieder geval een stuk beter dan alleen water of koude thee.

SONY DSC

De Peach variant heeft mij weten te verrassen. Eenmaal opgewarmd vond ik de smaak echt lekker. In het eerste half uur van de rit was er al een halve bidon leeg, iets dat hartje zomer zelfs niet snel lukt. Eenmaal afgekoeld bleef de smaak lekker, ik heb een nieuwe winterfavoriet gevonden!

Op de website van Duursport staat uitgebreide informatie over het product, het gebruik en de samenstelling. Allergenen declaratie EU (te vinden op de website van Duursport): melk.

Meer informatie: www.duursport.nl
Prijs: € 13,95 (500 gram)

SONY DSC

Winactie: Ben je nog niet helemaal overtuigd? Duursport.nl stelt enkele sachets 3Action Sports Drink beschikbaar voor onze lezers. Laat onderaan deze pagina bij de Facebook comments achter waarom jij zo’n mooi pakketje wilt ontvangen en wie wordt jij de gelukkige winnaar!

 

 van