28-03-2024 - Nieuws, Wielrenblad

Komoot’s nieuwe feature: ‘Groepstours’

Komoot kondigt vandaag de lancering van ‘Groepstours’ aan, een nieuwe feature waarmee gebruikers van elke geplande Tour een gezamenlijk avontuur kunnen maken. Groepsritten, -wandelingen, en -hardloopsessies kun je met één druk op de knop organiseren en delen via een QR-code. Samen van de natuur genieten is nooit makkelijker geweest, omdat de organisator van de Tour (en de deelnemers) op het pad voor hen kunnen focussen, wetende dat iedereen dezelfde route volgt. Groepstours bieden maximale flexibiliteit met live route-updates: Als Tours onderweg aangepast worden krijgen alle deelnemers direct een melding om de bijgewerkte route te volgen.

Organiseer gemakkelijk gezamenlijke avonturen

Na het maken van een Tour in de routeplanner, of het vinden van een Tour met de komoot Inspiratie-functie, kunnen gebruikers nu op “Organiseer een groepswandeling, -loop, of rit” tikken en zo een QR-code genereren. Deze code kan gedeeld worden met iedereen die aan de activiteit mee wil doen. Deelnemers kunnen ook worden uitgenodigd in de app of via een link.

Deelnemers kunnen vervolgens de route navigeren vanaf hun eigen telefoon of de komoot Garmin Connect IQ-app en genieten van de ervaring op hun eigen tempo, met de zekerheid voor zowel organisatoren als deelnemers dat iedereen de juiste route heeft.

Herplan en bewerk de route onderweg

Van mechanische problemen tot koffiepauzes tijdens het avontuur, de organisator van een Tour kan de route onderweg opnieuw plannen voor maximale flexibiliteit. Komoot stuurt een melding naar alle deelnemers met de aangepaste route. Dit betekent dat degenen die vertraging hebben opgelopen om een foto van het uitzicht te maken of een band op te pompen, niet verdwalen en de groep kwijtraken.

Rob Hermans, Product Manager bij komoot, zegt hierover

De ‘Groepstours’-feature legt de lat weer een stukje hoger als het gaat om gebruiksgemak en functionaliteit – dit betekent dat je zonder gedoe buitenavonturen kunt organiseren en dat iedereen optimaal van de route voor zich kan genieten. Bij het ontwikkelen van ons product is het een prioriteit om ervoor te zorgen dat komoot-gebruikers gemakkelijk vrienden en familie kunnen uitnodigen voor hun avonturen. En nu hebben ze met maar één druk op de knop toegang tot de sociale dynamiek die komoot te bieden heeft.

Blijf verbonden met de community

Of het nu een ritje met vrienden na het werk is, een rondje met je hardloopclub, of een wandeling met je familie, het organiseren van (of deelnemen aan) een gezamenlijk avontuur is nooit makkelijker en inclusiever geweest. Als je een groep leidt hoef je je geen zorgen meer te maken of iedereen de juiste route heeft, of dat je onderweg mensen kwijtraakt. Iedereen kan de Tour nu op eigen tempo volgen. 

Wat je privacy-instellingen ook zijn, iedereen kan een groepsavontuur organiseren. Als een Tour op ‘Privé’ staat, kunnen alleen de personen die uitgenodigd zijn de Tour zien en navigeren.

komoot tour

Jonas Spengler, mede-oprichter en CPO bij komoot

Het faciliteren van sociale outdoor avonturen is sinds het begin één van onze doelen geweest, en we zijn er trots op dat onze gebruikers zich nu kunnen focussen op het delen van hun ervaringen. Het deelnemen aan en organiseren van groepsactiviteiten met vrienden en familie is nu toegankelijker dan ooit – in de je weet zeker dat iedereen dezelfde route volgt.

Plan nu je volgende Tour en maak er een sociaal avontuur van met de nieuwe feature voor ‘Groepstours’.

 van