12-09-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: Nalini Thalia shorts en Classica TI Jersey

Rapha. Het is toch waar ik op een of andere manier als eerste aan moet denken bij het zien van het Nalini Classica TI fietsshirt. En dat terwijl het niet eens duidelijk lijkt uit hun collectie. Ik zie dit als een compliment voor Nalini. De manier waarop Rapha de kleding ontwerpt spreekt mij erg aan en wat mij betreft mogen fietsers meer kleding in deze stijl dragen. Het gevoel van gelijkenis komt waarschijnlijk door de klassieke uitstraling van het Nalini shirt. Ik test de rode versie, opgedragen aan de eerste Amstel Gold Race, die van 1966.

wielrenblad_buit_van_de_week_nalini_thalia_klassieker_shirt_broek_collage

De naam en het jaartal staan beide groot op de voorkant van het shirt. Het Amstel Gold shirt is één van de vijf klassiekers waar Nalini een shirt voor heeft gemaakt. Allemaal in één effen kleur: zwart voor de Ronde van Vlaanderen, roze voor Milaan SanRemo, donkerblauw voor Liege Bastogne Liege, wit voor Parijs Roubaix en dus rood voor de Amstel Gold Race. Op ieder shirt staat een jaartal. Reden voor een mini quiz om je scherp te houden tijdens het lezen van deze review: elk jaartal staat voor de eerste keer dat de race werd gehouden. Wat zijn deze jaartallen?
De antwoorden staan onderaan deze review.

wielrenblad_buit_van_de_week_nalini_thalia_klassieker_shirt_broek_4

Terug naar het shirt. Het simpele design met de mooie typografie maakt het in mijn ogen simpelweg een mooi shirt. Eén die ik zeker kan aanraden als het om de looks gaat. Verder heeft het shirt een rits die volledig van boven naar beneden loopt. Er zit geen extra stof aan de bovenkant van de rits om eventueel schuren op de huid tegen te gaan, maar hier heb ik tijdens het fietsen geen last van gehad. De mouwen zijn gemaakt van een elastisch materiaal wat het shirt fijn rond de armen laat sluiten. Aan de binnenkant zit een siliconen lijn die ervoor zorgt dat de mouwen niet naar boven stropen. Het is een dun shirt, geschikt voor het warmere weer dat we hopelijk komend weekend kunnen verwachten. Een groot voordeel is dat het mijn lichaam goed cool en droog houdt, al met al is het een fijn shirt.

wielrenblad_buit_van_de_week_nalini_thalia_klassieker_shirt_broek_5

Dan de Thalia fietsbroek, ook van Nalini. Op het eerste gezicht een simpele donkergrijze broek, die overigens ook in het rood verkrijgbaar is. Qua looks is het geen spectaculaire broek. De pasvorm moet hierdoor naar mijn mening wel spectaculair zijn overtuigend te zijn. Nalini zegt dat de vorm van de broek samen met de bretels het lichaam tijdens het fietsen vanzelf in de juiste fietshouding brengen. Dit gaat mij iets te ver. Misschien komt het doordat ik te weinig ervaring heb met andere fietsbroeken, maar ik merk geen verschil in mijn fietshouding vergeleken met het dragen van een andere broek. Het dunne materiaal valt wel goed om mijn lichaam, er ontstaat geen bollende stof. Dan het belangrijkste onderdeel van de broek, de zeem. De broek wordt geleverd met een zeem uit de 3D 80AR serie. Volgens Nalini is deze zeem, gemaakt van elastisch microfiber, goed genoeg voor de profs. Het bestaat uit drie delen met elk een andere drukintensiteit. Dit moet pijn rondom de prostaat en het zitbeen wegnemen. Dat laatste, pijn bij het zitbeen, is nu precies hetgene wat bij mij wel gevoelig is bij deze broek. Ik geef het nog een paar ritten omdat er misschien wat meer tijd nodig is om te wennen, maar anders heeft deze broek simpelweg niet de juiste pasvorm voor mij. Wat ik Nalini wel moet nageven is dat ik lang ben, met een gemiddeld wat langer boven lichaam. Laat je dus niet bij voorbaat afschrikken van deze review van deze verder fijne fietsbroek.

wielrenblad_buit_van_de_week_nalini_thalia_klassieker_shirt_broek_1

Prijzen:

  • Nalini Classica TI fietsshirt: €85,-
  • Nalini Thalia € 87,95

Meer informatie: http://nalini.com/

wielrenblad_buit_van_de_week_nalini_thalia_klassieker_shirt_broek_6

De antwoorden op de vragen:
Ronde van Vlaanderen: 1912, Milaan Sanremo: 1907, Luik Bastenaken Luik: 1892, Parijs Roubaix: 1896, Amstel Gold Race: 1966

 van