06-05-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Calobra Navy Powder – Review

Calobra, het huis-kledingmerk van Mantel Tweewielers, valt al een tijdje op met mooie spullen voor een nette prijs. De Calobra Navy Powder winterjack is daar geen uitzondering op, allereerst door de fijne looks. Zeker gezien de prijs zit je er uiterst gesoigneerd bij in de stijlvolle kleur met fraaie accenten.

Zo zijn beide zijkanten van de Calobra Navy Powder voorzien van een in de zoom genaaide reflectiestrip en is er op de rechterzak achter een extra zakje met ritssluiting, voor je sleutels, pinpas of soortgelijke zaken. Een siliconen gripper in de zoom aan de onderzijde zorgt dat de Calobra Navy Powder netjes op zijn plek blijft zitten en de mouwen zijn voorzien van prettige manchetten. De geborstelde stof aan de binnenzijde zorgt voor prettige warmte en comfort. De pasvorm is behoorlijk strak en dat is fijn, want daardoor voelt de Calobra Navy Powder absoluut niet als een windscherm aan.

Verschillende Materialen

Waar de Navy Powder zich vooral onderscheidt van andere ‘instappers’ is het feit dat het opgebouwd is uit verschillende soorten materialen. Zo zijn de voor- en zijkanten gemaakt van dikkere stof met een wind- en waterafstotende coating en is de achterzijde van een dunnere, meer elastische stof gemaakt. Naast dat dit resulteert in een betere vocht- en warmteafvoer zorgt het voor een uitstekende bewegingsvrijheid, ondanks de strakke pasvorm. Doordat de mouwen wel rondom van de dikkere, gecoate stof zijn gemaakt kan de bewegingsvrijheid van je armen wat minder zijn, zeker als je relatief dikke armen hebt en kiest voor een wat kleinere maat.

Onderweg vallen vooral de winddichtheid en het ademend vermogen op. Met alleen een thermoshirt eronder hadden we het tijdens ritten bij drie graden Celsius geen moment koud. De Navy Powder houdt regen lang buiten, hoewel het bij aanhoudende regen uiteindelijk wel bezwijkt. Let op, het jack valt klein, heb je normaliter een M dan zal een L de beste keuze zijn.

Prijs: € 84,95
Mantel.com


De nieuwste uitgave van Wielrenblad  kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2019 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van het Wielrenblad, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van