12-05-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Canadese held overlijdt op 26 jarige leeftijd

Wereldkampioenschap sensatie Steve Smith is op 26 jarige leeftijd overleden. Steve is overleden na een hersenoperatie die hij moest ondergaan nadat hij een motorongeluk kreeg in zijn woonplaats Nanaimo. Steve was een man met toewijding voor de sport, liefde voor het leven en had liefde voor alle paden die hij heeft gepakt. 

”Vandaag zijn we een fantastisch persoon verloren die mij veel over mezelf heeft geleerd en velen mensen in de sport heeft beïnvloedt,” zo zegt Devinci’s Global Racing Manager Gabe Fox.  ”Stevie was een gevreesde concurrent, een geweldige vriend en een rijder die mij trots maakte in ontelbare situaties. Ik ben vereerd dat ik zijn vriend mocht zijn.”

Smith werd bejubeld vanuit Vancouver Island, hier liet hij zijn biker skills zien op de trails van het regenwoud. Hij was hier voor meerdere jaren een grootheid in het downhill race circuit en kreeg internationale bekendheid na het winnen van het wereld kampioenschappen via winst in Leogang, Hafjell, Que en Mont-Sainte-Anne.

”Een zeer gedreven atleet en gevreesde concurrent, zo geeft ploeggenoot Mark Wallace van het DGR team aan. Hij was een inspiratie voor alle jonge Canadese gravity rijders en andere rijders over de hele wereld.” 

”Steve was de meest succesvolle Canadese gravity rijder aller tijden,” zo geeft Gabe Fox aan. ”Zijn dood laat een enorme leegte achter in onze harten bij Devinci.”

Lees hier ook het artikel over zijn wereld kampioenschap in 2013.

 van