03-05-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Cannondale introduceert de vernieuwde Scalpel-Si XC

Op vrijdag 29 april, kondigde Cannondale de nieuwe evolutie van de succesvolle Scalpel-Si XC-racefiets met volledige schokdemping aan. Aangezien hij specifiek ontworpen is als antwoord op de aanpassingen aan de cross-country-parcoursen van de wereldkampioenschappen, levert de Scalpel-Si vanaf start tot finish de benodigde voorsprong. De fiets werd tentoongesteld op 29 april bij het Riva Bike Festival vlakbij het Gardameer in Italië.

“De afgelopen jaren zijn de cross-country-parcoursen veranderd. De beklimmingen worden steiler en de afdalingen lastiger. Er is geen ruimte voor fouten, en om bij te kunnen winnen heb je meer nodig dan alleen licht en stijf, maar ook bekwaamheid en stabiliteit. De ingenieurs en ontwerpers van Cannondale namen deze uitdaging met beide handen aan door visionaire geometrie, om zo de prestatie te leveren die benodigd is om het nieuwe type parcours te overwinnen. Scalpel-Si is letterlijk gemaakt voor het wereldpodium,” aldus Scott Rittschof, senior vice-president van Cannondales afdeling Wereldwijde marketing en productontwikkeling.

Cannondale-Scalpel Si XC

Cannondale heeft een lange geschiedenis in het gebruiken van innovatieve technologieën ter bevordering van de XC-racefietsen. De Scalpel-Si is ontwikkeld door gebruik te maken van een unieke systeemintegratie, waarbij de belangrijkste componenten, zoals het crankstel, de vork en het frame, samen ontwikkeld worden. De Ai-offset-aandrijving levert de kortste achtervorken binnen de mountainbikewereld, wat de achterwielaandrijving ten goede komt en resulteert in een behendige besturing zonder dat de hoeveelheid ruimte voor de achterband of de fietser tot gebruik van slechts één voortandwiel beperkt wordt.

Cannondale-Scalpel C17-System

Cannondale introduceert OutFront Steering Geometry, wat Scalpel-Si’s balhoofdhoek van 69,5 graden met een aangepaste verschuiving van 55 mm combineert die alleen op Lefty gevonden wordt. Deze technologie geeft  volgens Cannondale de fietser het beste van twee werelden: een niet te steile balhoofdhoek voor de stabiliteit die nodig is om de nieuwe generatie van technische parcoursen te overwinnen, en een korte afstand tussen de doorgetrokken lijn vanaf de voorvork en het wiel zodat de fiets snel op het stuur reageert en zo behendig is als je van de XC verwacht.

Specificaties
De twee Scalpel-Si-damesmodellen zijn gebouwd op wielen van 27,5 inch in de maten tot en met XS. De twee modellen bevatten dezelfde systeemintegratie, Ai-aandrijving, Lefty-vorken en een zorgvuldig geselecteerd onderdelenpakket. De Scalpel-Si is in tien modellen beschikbaar, met prijzen die variëren van 3.000 tot 12.000 dollar. Ga naar de website van BuiltforXXC voor meer informatie over de Cannondale Scalpel-Si.

 

Word-abonne---banner---UpDown

 van