08-09-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon onthult de nieuwe Ultimate voor 2023

Drie Grand Tour overwinningen, twee Wereldkampioenschappen, oneindig veel etappes en klassementen in de meest prestigieuze wedstrijden ter wereld – het palmares van de Canyon Ultimate spreek voor zich. Sinds de eerste generatie in 2004, is en blijft de Ultimate het absolute summum van het Road Performance assortiment van Canyon. Het onovertroffen rijgedrag en gevoel maken de Ultimate de keuze van honderdduizenden fietsers over de hele wereld, van ambitieuze amateurs tot de beste profrenners ter wereld. Nu is het tijd voor iets nieuws. Een nieuw tijdperk van pure raceprestaties. Wij introduceren de nieuwe Canyon Ultimate 2023 lijn, met elf fietsen verkrijgbaar op drie verschillende platforms.

Met 11 modelen beschikbaar op 3 verschillende platforms, is er een
Ultimate voor iedereen.

‘Met de nieuwe Ultimate voor 2023 wilden we iets maken waar fans van klassieke racefietsen dol op zouden zijn. Na een nauwgezet ontwikkelingsproces in samenwerking met onze profrenners, presenteren we met trots de volgende evolutie van de Ultimate. Een tijdloos design met de perfecte balans tussen lichtheid, stijfheid, aerodynamica, comfort en robuustheid’

Dr. Florian lmgrund, Canyon Global Category Director – Road

Pro teams rijden al sinds het begin van het seizoen op de nieuwe Canyon Ultimate 2023 – Niet onverdienstelijk: Alpecin-Deceninck renner Jay Vine heeft met de Ultimate maar liefst twee etappeoverwinningen behaald in La Vuelta a Espafia.

In vergelijking met de vorige Ultimate is de nieuwe Canyon Ultimate 2023 verbetert op een aantal belangrijke punten:

Het Ultimate frame is versterkt op key areas zoals zadel-bovenbuis verbinding en trapas, om
stijfheid en duurzaamheid te maximaliseren.

Ongelofelijk comfort: verbeterede ergonomie en meer tyre clearance – tot 32 mm banden.

Verbeterde aerodynamica: verminderde luchtweerstand dankzij optimalisaties in samenwerking met Swiss Side een besparing van maar liefst 10 watt voor de complete frameset.

Geavanceerde integratie: onzichtbare integratie van kabels en leidingen – alles in een gebruiksvriendelijke setup.  Eenvoudige montage: de cockpit is eenvoudig te verstellen in hoogte en breedte, afzagen van stuurbuis is niet meer nodig en reizen is makkelijker gemaakt.

Lichtgewicht: slechts 6,3 kg (Ultimate CFR Di2: exclusief pedalen en accessoires, maat M), zelfs met extra versteviging op belangrijke key-stress areas.

De nieuwe Ultimate heeft veel ruimte voor brede 32 mm banden die
op lage spanning kunnen worden gebruikt voor een soepelere rit op ruwe wegen.

PURE CYCLING

Het is een compleet performance pakket, en het doet de Canyon Ultimate 2023 onrecht aan om hem ‘slechts’ als een klimfiets te bestempelen of te zeggen dat hij alleen bedoeld is voor profs die op elk mogelijk grammetje willen besparen. De Ultimate is veel meer dan dat. Dit is de juiste racefiets voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot de puurheid en de esthetiek van de Ultimate maar die wel de allernieuwste prestatietechnologie en -functies wil. Bovenal is het een fiets die gewoon leuk is om te rijden, ongeacht je omgeving. Kortom, een racefiets voor iedereen.

Canyon Ultimate 2023
Het design van de nieuwe Ultimate vertegenwoordigt
vijf generaties, geperfectioneerd in twee deccenia racen op het hoogste niveau.

Canyon Ultimate 2023 met drie platforms – CFR, CF SLX en CF SL – en een ongelofelijk breed maatspectrum kan iedereen een perfecte Ultimate vinden in het nieuwe portfolio.

In het topsegment van de Canyon Ultimate 2023 lijn zijn er drie CFR-modellen, waarvan de complete fiets start vanaf € 10.499,- We combineren een superlicht CFR-frame met de beste onderdelen die op de markt verkrijgbaar zijn. Alle CFR framesets zetten een nieuwe prestatiemaatstaf met een hoogwaardige carbon lay-up die lichtheid, duurzaamheid en stijfheid levert op WorldTour-niveau.

Het CF SLX-platform omvat ook drie modellen, beginnend bij een prijs van € 6.299 voor de Ultimate CF SLX 8 eTap, voorzien van SRAM’s Force eTap-groepset. De Ultimate CF SL 7 maakt het assortiment compleet met een prijs van € 2.699.

De complete 2023 line-up is beschikbaar vanaf donderdag 8 september 2022, exclusief via canyon.com


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van