05-04-2024 - Nieuws, Wielrenblad

Specialized introduceert Search helm

Maak kennis met de volledig nieuwe Search helm – ontworpen voor rijders die avontuur zoeken op twee wielen. Met de grootste ventilatieopeningen in zijn klasse voor maximale ventilatie, is de Search als een airconditioner op je hoofd. Door high-performance functies en koeling verder dan racen te brengen, combineert de Search het beste van twee werelden – innovatie en prestaties afgeleid van S-Works met een modern, strak ontwerp.

Of je nu klaar staat voor een gravelrit, in de rij staat voor een lokaal evenement, of je ochtendrit naar het werk maakt, de Search helm houdt je koel, ongeacht de bestemming. Alle avonturen hebben de neiging ons een beetje uit onze comfortzone te halen, dus wanneer het wat spannender wordt tijdens afdalingen op onverharde wegen, heeft de Search je gedekt met de Mips Evolve Core-oplossing en een 5-sterrenhelmrating van Virginia Tech® van het wereldberoemde Virginia Polytechnic Institute and State University. Door vertrouwenwekkende functies, functionaliteit en ventilatie afgeleid van S-Works te combineren, belichaamt de Search alle-road avontuurhelmen.

Ventilatie

Grootste Ventilatieopeningen in zijn Klasse.
Als het gaat om helmen, spreken we vaak van aerodynamica en ventilatie als één geheel. Echter, aerodynamica is niet alles buiten de racerij – ventilatie gekoppeld aan functionaliteit en comfort is net zo belangrijk. De Search helm beschikt over belangrijke ventilatietechnologie geïnspireerd door onze S-Works helmen, resulterend in een helm met de grootste ventilatieopeningen in zijn klasse, allemaal verpakt in een avontuurlijk georiënteerde verpakking voor de perfecte all-road helm.

4D Brow Cooling

Direct overgenomen van onze S-Works Evade 3 en S-Works Prevail 3, beschikt de Search helm over onze 4D Brow Cooling oplossing – een kloof creërend tussen de helm en het voorhoofd, waardoor luchtstroom wordt getrokken in interne luchtkanalen bij elke snelheid.

Uitlaatopeningen

Met inspiratie uit de S-Works Prevail 3, beschikt de Search over een vergelijkbaar ventilatiesysteem met enorme achterste uitlaatopeningen – die helpen bij het uitstoten van hete lucht die wordt ingetrokken via de voorkant, waardoor een constante stroom van koele lucht binnen de helm blijft.

Functionaliteit

Een avontuurlijke helm voor alle wegen is alleen zo goed als zijn functionaliteit. We hebben de Search-helm specifiek gemaakt voor rijders die zich identificeren met avontuurlijk en verkennend rijden, en hebben efficiënte functies toegevoegd die lange dagen op de fiets een fluitje van een cent maken. De Search-helm biedt opbergruimte voor zonnebrillen en extra comfort, bescherming en ventilatie – sommigen zouden zeggen dat het een droom is die uitkomt voor rijders wiens bestemming het avontuur voor hen ligt.

Opbergruimte voor Zonnebrillen

De Search-helm beschikt over innovatieve opbergruimte voor zonnebrillen met verborgen rubberen flappen die een veilige, rammelvrije pasvorm behouden wanneer de brillen van rijders veilig worden opgeborgen tijdens lange beklimmingen, afdalingen bij weinig licht en rustmomenten. Rijders kunnen gemakkelijk hun bril in- en uitnemen, zelfs tijdens het rijden. Onze oplossing voor het opbergen van zonnebrillen houdt ook de ruimte tussen de helm en je hoofd vrij, waardoor ongemak en onnodig trekken worden geëlimineerd.

Pasvormsysteem

De Search-helm beschikt over ons FS3 Fit System en Occipital base adjustment – rechtstreeks overgenomen van onze S-Works Evade 3 en S-Works Prevail 3 – waarmee rijders, in combinatie met onze oplossing voor het opbergen van zonnebrillen, de hoek van de helm kunnen afstellen om ervoor te zorgen dat de helm en de bril perfect en comfortabel gesynchroniseerd blijven.

Kleuren

Of je nu het tenue van je favoriete team draagt tijdens de clubrit of de voorkeur geeft aan een klassieke look voor een hele dag avontuur, er is een Search-kleur die past – waardoor totale harmonie van top tot teen wordt gegarandeerd. Geïnspireerd door de tinten van schemering en dageraad, komen de Search-helmen in verschillende kleuren om moeiteloos elke outfit in je kast aan te vullen.

Comfort & Vertrouwen

Een stuk uitrusting waar je je geen zorgen over zou moeten maken of mee zou moeten knoeien tijdens een lange dag in het zadel, is je helm. Al onze helmen zijn comfortabel en verdienen het vertrouwen van onze rijders – en dat hebben we precies gedaan met de Search. Door vertrouwenwekkende kenmerken en gepersonaliseerd comfort te integreren, is de Search-helm ontworpen om je rug te hebben wanneer het avontuur voor je ligt.

Mips Evolve Core Solution: De Search-helm maakt gebruik van Mips Evolve Core-technologie – een laag met lage wrijving die een glijdende beweging van 10 tot 15 mm in alle richtingen mogelijk maakt. Studies tonen aan dat dit sommige rotatiekrachten die naar de hersenen worden overgebracht tijdens schuine impacts vermindert.

5-Star Virginia Tech® Helmet Rating: De Search-helm heeft de hoogste 5-sterrenwaardering voor helmen gekregen van de internationaal gerenommeerde Virginia Polytechnic Institute and State University.

Pasvormsysteem: De Search-helm deelt hetzelfde hoogwaardige FS3 Fit System en Occipital base adjustment met onze S-Works Evade 3 en S-Works Prevail 3, waardoor rijders de pasvorm kunnen personaliseren voor extra comfort door de hoek van de helm af te stemmen om ervoor te zorgen dat de helm en de bril perfect gesynchroniseerd blijven. Dunne Bandjes: Dunner 10mm bandmateriaal minimaliseert riemgeluid en biedt rijders extra comfort rond de kinband.

Veelgestelde vragen

Heeft deze helm Mips?
Ja, Mips Evolve Core Solution.
Is er speciale opbergruimte voor zonnebrillen op de Search?
Ja, we hebben onze innovatieve opbergruimte voor zonnebrillen met verborgen rubberen kleppen die zorgen voor een veilige, ratelvrije pasvorm.
Heeft de Search een beoordeling gekregen van Virginia Tech?
Ja, de Search heeft de hoogste 5-sterren Virginia Tech® helmbeoordeling gekregen van het internationaal gerenommeerde Virginia Polytechnic Institute and State University.

  • Maatbereik en Gewicht
  • Klein CE: 270g
  • Medium CE: 290g
  • Groot CE: 320g
  • Klein CPSC: 300g
  • Medium CPSC: 300g
  • Groot CPSC: 350g

Bekijk meer over de Search Helm van Specialized: Klik hier.

 van