04-05-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Canyon WMN modellen voor vrouwelijke rijders

Sommige statistieken zijn te groot om te negeren. In 2017 zaten er meer vrouwen op de fiets dan ooit te voren. Waarom kunnen zij dan geen gebruik maken van de grote keus die de mannelijke fietser heeft? De vrouwelijke rijder kreeg voorheen niet de aandacht die ze verdiende wat vaak resulteerde in versimpelde producten waarbij de prestaties in het gedrang kwamen.

canyon endurace wmn cf slx disc 1

Het doel van Canyon bij de ontwikkeling van de nieuwe lijn van racefietsen voor vrouwen was simpel; wij wilden de nieuwe standaard zetten! We hebben drie volledig nieuwe WMN modellen ontworpen en ontwikkeld op basis van de vrouwelijke rijder. Van beginner tot wedstrijdrijder; met de Endurace WMN AL, Endurace WMN CF SL en Ultimate WMN CF SLX kunnen we vrouwen de keuzes geven die ze verdienen.

Van geometrie en hanteerbaarheid tot constructie en aerodynamica; de nieuwe Canyon WMN modellen gaan een stap verder dan ooit gedaan is om de beste prestaties te leveren voor vrouwelijke rijders. Een geoptimaliseerde geometrie maakt het meer natuurlijk voor vrouwen om de juiste rijderspositie te vinden. Met het nieuw 3XS frame kunnen rijders vanaf 152 cm groot al op onze bikes stappen, wat er voor zorgt dat Canyon nu een van de breedste maatvoeringen levert binnen de fiets industrie.

Om de beste hanteerbaarheid te garanderen binnen de verschillende maten zijn de 2XS en 3XS frames ontworpen rondom 650B wielen. Deze nieuwe standaard transformeert de rij-ervaring voor kleinere rijders wat resulteert in een verbeterde controle over de bike. Voor rijders op zoek naar extra prestaties is de Ultimate WMN CF SLX aerodynamisch verbeterd ten opzichte van het unisex model en is het ook Canyon’s lichtste Disc Racefiets frame tot nu toe; een slanke 765 gram in maat XS. Alle modellen zijn voorzien van de laatste Flat-Mount standaard voor hydraulische schijfremmen en 12mm steekassen voor verbeterde controle. Om het af te maken zijn de nieuwe Ultimate WMN CF SLX, Endurace WMN CF SL en Endurace WMN AL voorzien van een scherp en uniek design om zich te kunnen onderscheiden op de wegen.

De complete Canyon WMN Road range is vanaf nu direct te bestellen. Voor meer informatie ga je naar canyon.com/wmnroad.

 van