22-03-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Cycling Zandvoort 2017

Op 17 en 18 juni 2017 staat Cycling Zandvoort weer op het programma. Het wielerevenement op het Circuitpark van Zandvoort wordt dit jaar voor de vijfde maal georganiseerd. Tijdens Cycling Zandvoort kunnen fietsers van alle niveaus deelnemen aan de 6 uurs race of de 24 uurs race. Beide wedstrijden starten op 17 juni om 12:00 uur.

Tijdens dit evenement waarbij je kunt deelnemen als solist, duo of team (tot maximaal 8 personen) gaat het erom zoveel mogelijk ronden te fietsen op het circuit. Teams kunnen een teamplaats reserveren in een van de pitboxen of een teamplaats inrichten op de speciaal voor de gelegenheid gecreëerde wielercamping. Ook bedrijven kunnen het tegen elkaar opnemen in de bedrijfsteam categorie. In totaal zijn er 6 klassementen waar er voor prijzen gestreden kan worden.

  1. Solisten
  2. Duo’s
  3. Sportteams (teams tot 4 personen)
  4. Tourteams (teams tot 8 personen)
  5. Damesteams
  6. Bedrijfsteams

De snelste wielerzaak van Nederland

Ook zal er dit jaar gestreden gaan worden voor de titel ‘de snelste wielerzaak van het land’. De organisatie merkt dat steeds meer fietsenzaken een team inschrijven. Om dit nog meer te stimuleren is deze prijs in het leven geroepen. Het team, dat een winkel vertegenwoordigd, met de meeste ronden zal naar huis gaan met de speciaal hiervoor gemaakte bokaal. Afgelopen jaar wist Dasia Wielersport het evenement te winnen.

cycling zandvoort 2017

Gezelligheid voorop

Uiteraard wordt er volop en fanatiek gestreden om de diverse prijzen. Afgelopen jaar moest de wedstrijd binnen de sportklasse zelfs na 24 uur beslist worden door een eindsprint tussen 3 teams. Stefan Vreugdenhil, team Dasia Wielersport, was uit eindelijk de snelste in de eindsprint. Maar toch staat bij de 24 uurs race met name de gezelligheid hoog in het vaandel. Veel teams pakken groots uit op de camping of in hun pitbox, met een eigen cateringhoek, massage ruimte, slaapruimte en ga zo maar door. Samen de 24 uur volbrengen is en blijft is heel speciaals.

Statistieken van Cycling Zandvoort.

  • Meeste ronden in 24 uur – BRC Kennemerland reed 217 ronden in 2014. Dat is 934,62 km
  • Beste Solorijder – Ramses Bekkenk in 2014 met 870 km in 24 uur, dat is een gemiddelde van ruim 36 km per uur.
  • Beste sportteam – BRC Kennemerland 1, wist 3 jaar op rij te winnen.
  • Snelste rondetijd – (ronde is 4307 meter) tijdens evenement is 5;42.969 door team BRC. Dat is een gemiddelde van ruim 45 km per uur.

Meer informatie kun je vinden op de website.

 van