17-04-2024 - Mountainbiken, Nieuws

David Valero debuteert met een speciale BH Lynx Race

2024 is niet zomaar een jaar voor de MTB. Het is een Olympisch jaar, en voor David Valero markeert het een belangrijke mijlpaal in zijn sportcarrière. Zijn reis naar de Olympische Spelen van Parijs 2024 wordt weerspiegeld in het nieuwe frame van zijn BH Lynx Race.

BH Link Race

Op 26 juli 2021 stak David Valero juichend de finishlijn over van het Olympisch circuit in Tokio. Hij wist dat hij iets had bereikt wat maar weinig mensen lukt, en dat op opmerkelijke wijze. In een race waarin hij praktisch als laatste begon, vocht hij zich terug om een Olympische medaille veilig te stellen die een hele sportcarrière vertegenwoordigt. Het einde van de weg voor elke atleet? Niet voor David Valero, die op weg naar de Olympische Spelen van Parijs 2024 een lange lijst van historische mijlpalen heeft bereikt:

  • Zijn eerste overwinning in een XCO World Cup-race
  • Een zilveren medaille op het XCO Wereldkampioenschap
  • 44 weken als nummer 1 in de UCI-wereldranglijst
  • 5 podiumplaatsen in de World Cup

Nu, op 29 juli 2024, zal zijn reis in de elite-wereld van XCO een zeer belangrijke tussenstop hebben. Een nieuwe kans om het Olympus van de sport te betreden. Deze reis wordt weerspiegeld in de nieuwe BH Lynx Race die hij zojuist heeft ontvangen en zal gebruiken bij de start van de XCO World Cup in Brazilië.

BH Link Race

Al die prestaties, al die doelen die zijn bereikt, worden weerspiegeld op de bovenbuis. De graphics worden weergegeven op een frame met zichtbaar carbonfiber om het gewicht zo laag mogelijk te houden, vergezeld van een sobere en elegante decoratie met rode graphics, passend bij het shirt van het BH Coloma Team.

De BH Lynx Race is in 2023 bijgewerkt om de stijfheid en integratie te verbeteren, met behoud van de Split Pivot-achtervering en de mogelijkheid om twee bidonhouders op het frame te monteren. Met twee verschillende carbonversies, gebruikt het model dat door het BH Coloma Team wordt gebruikt de lichtste van beide, de EC Carbon Layup, die het framegewicht vermindert.

Nu met geometrie en kinematica gericht op het gebruik van 120 mm achtervering. De geïntegreerde zadelpenklem en interne kabelgeleiding voor de stuurinrichting geven het een strakkere en meer gestroomlijnde esthetiek dan ooit tevoren. Voor meer informatie over de BH Lynx Race kun je terecht op de website van BH Bikes.


 van