08-04-2024 - Mountainbiken, Nieuws

Welkom Mondraker NEAT e-bikes

Een nieuw begin. Een nieuw tijdperk van e-bikes. Geboren en getogen met al onze karakter, identiteit en gevoel. Een Mondraker bij definitie, maar wendbaarder, behendiger en zelfs sneller dan ooit tevoren. Een nieuwe cyclus met een nieuwe leider.

Een nieuwe E-bike

Drie jaar geleden zijn we gestart met een project met één missie. Slechts één. Om een nieuwe generatie e-bikes te creëren die het huidige concept van mountainbiken opnieuw zouden definiëren. Een nieuwe categorie die de beste versie van jezelf als rijder zou verbeteren, om je overal sneller te maken. Krachtig maar stil. Stabiel maar wendbaar. Een missie die we NEAT hebben genoemd en die heeft geleid tot de eerste Light e-MTB in onze geschiedenis. Met dit model openen we de deuren naar een nieuwe categorie met de TQ-HPR50 motor, een geïntegreerde verwijderbare 360W batterij, een volledig frame van carbonvezel en een totaalgewicht van minder dan 18kg. Missie volbracht. Nu is het jouw beurt. Mondraker NEAT.

De NEAT-reeks deelt hetzelfde frame van koolstofvezel, maar met drie verschillende configuraties om uit te kiezen: NEAT R, NEAT RR en NEAT RR SL. Alle drie worden geleverd met een Fox Float X schokdemper en Fox 36 voorvork, 4-zuiger remmen en Maxxis Minion DHF- en DHR-banden met EXO+ zijwanden.

NEAT R

Het eerste model in de line-up is de NEAT R, met een Fox 36 29 Float GRIP EVOL Performance voorvork, SRAM GX Eagle transmissie, SRAM G2 R remmen, ONOFF Pija zadelpen met een veerweg tot 200 mm (afhankelijk van de maat) en Mavic E-Crossride 29 wielen.

NEAT RR

Het tussenliggende model in het assortiment is de NEAT RR, met een Fox 36 29 Float GRIP2 Factory Kashima voorvork, SRAM GX Eagle AXS transmissie, SRAM Level Bronze Stealth remmen, Fox Transfer Factory Kashima zadelpen en Mavic E-DeeMax SL 29 wielen.

NEAT RR SL

Het topmodel in het assortiment is de NEAT RR SL, met een Fox 36 29 Float GRIP2 Factory Kashima voorvork, SRAM XX Eagle T-Type AXS transmissie, RockShox Reverb AXS zadelpen en Mavic E-CrossMax Carbon XL R wielen.

Alle drie modellen worden geleverd met een ONOFF Krypton stuur en stuurpencombinatie (alleen de RR en RR SL modellen worden geleverd met een stuur van koolstofvezel) en ONOFF-handvatten worden standaard geleverd in het hele assortiment.

Lees meer over de NEAT R: Klik hier.

 van