11-04-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Review: Win2 energy bar en de Morgan Blue warming cream

In het vroege voorjaar kan het, wanneer de temperatuur laag is en er een gure wind staat, weleens een opgave zijn om de fiets op te stappen. Je kijkt uit het raam en waant jezelf in een warmer oord waar je geen last hebt van koude knieën, voeten en stramme spieren. Hoe lekker zou het zijn om dit enigszins na te bootsen? Duursport wees ons op de Morgan Blue warming cream en gaf ons voor deze rit ook nog een aantal energie reepjes mee!     

Tekst & beeld: Stefan Wolffenbuttel

Ik vertrek voor een pittige duurrit van ongeveer 100 kilometer door het vlakke Hollandse land. De benen en voeten goed ingesmeerd en de zakken goed gevuld. Ik ben er klaar voor! De reepjes van Win2 zijn verkrijgbaar in drie verschillende smaken namelijk: amandel, aardbei en banaan. Alle smaken steek ik in de achterzak en neem mezelf voor ieder uur een reepje naar binnen te werken. Normaal gezien neem ik een banaan en een plak ontbijtkoek mee tijdens zo’n duurrit, dus ik ben benieuwd of ik verschil merk. Hoewel ik zomers haast niks eet tijdens een rit van 100 kilometer ben ik me er van bewust dat het belangrijk is om goed te eten tijdens het fietsen, zeker wanneer de temperatuur laag is. Je lichaam heeft namelijk meer energie nodig als het koud is, maar dat terzijde.

Win2 energy bar duursport

Win2 energy bar
De eerste reep die ik uit mijn achterzak graai is degene met de bananen smaak. Ik laat mij verassen en neem een hap van de reep. De reep heeft een sterke smaak en de banaan is duidelijk aanwezig in de reep. De volgende reep is die met aardbeien smaak. Wat mij opvalt aan deze reep is dat de aardbeien smaak wel aanwezig is maar niet overheerst. Ik vind de reep erg lekker! Tenslotte neem ik de reep met amandel smaak. Deze reep heeft van de drie de minste smaak maar het was wel een aangename smaak. De reepjes zijn erg makkelijk naar binnen te werken op de fiets en smaken goed. Mijn top 3 ziet er als volgt uit: 1. aardbei  2. amandel 3. banaan. De reep bevat naast dat het erg voedzaam is ook nog de volgende specifieke eigenschappen:

  • Glutenvrij
  • Smelt niet bij +45 graden Celsius en blijft zacht bij -10 graden Celsius
  • Bevat 500mg Chia-zaad
  • Bevat 50mg Magnesium
  • Bevat 50mg Calcium
  • Bevat 22gr Koolhydraten
  • Bevat 40% zuiver amandelpulp

morgan blue warming cream duursport

Morgan Blue warming cream
In het begin van de rit was ik erg gericht op de warming cream op mijn benen. Zal het werken? Hoeveel merk je van deze crème? Dit waren vragen waar ik graag antwoord op zou willen krijgen. Ik besloot de vragen pas achteraf te beantwoorden en mijn gedachten dwaalde af. Na verloop van tijd in het koude weer fietsen merkte ik geen koude benen op, maar ik merkte ook niks van de crème. Van sommige crèmepjes of olie die ik op mijn benen gesmeerd heb gaat de huid wat prikkelen en heb je constant een soort brandend gevoel op de benen. Deze crème was lekker en deed zijn werk zonder dat je het doorhad.

De crème bestaat daarnaast volledig uit natuurlijke ingrediënten! De natuurlijke kruiden in de crème hebben volgens Morgan Blue een driedubbele werking namelijk: verwarmend, pijnstillend en de bloedcirculatie bevorderend.

Op de website van duursport staat uitgebreide informatie over de producten, het gebruik en de samenstelling.

Voor meer informatie: www.duursport.nl  

Prijzen:
Win2 energy bar (40 gram): €1,49 per reep
Morgan Blue warming cream (200 ml): €13,95 per pot

 van