03-03-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Pearl Izumi amFIB Gel-Glove: review

Pearl Izumi amFIB gel-glove in het kort: een heerlijk warme en fietsvriendelijke handschoen.

Getest; de amFIB-winterhandschoenen van Pearl Izumi moeten warmte combineren met een slank ontwerp. Winterhandschoenen voor tijdens het mountainbiken is een lastige opgave. Lage temperaturen en wind koelen je handen snel af. Echter te veel materiaal op de palm gaat ten koste van grip en controle en te veel stof bovenop kan in de weg zittentijdens het bewegen of remmen.

De Pearl Izumi AmFIB gel-glove voor dames is zeer goed gelukt. Gevuld met PrimaLoft Gold-materiaal zorgt dit voor een maximale warmte tegen een minimaal volume. Ook op de echt koudere dagen blijven je handen heerlijk warm, de zachte binnenzijde voelt daarnaast fijn aan. De slanke en lange mouw past makkelijk onder een jas en zorgt zo voor minimaal warmteverlies. Ook is de mouw, van de Pearl Izumi amFIB gel-glove, nog aan te spannen met een klittenbandstrap. De handschoen is wind-en waterafstotend en blijft ook tijdens natter weer lang droog, zonder dat je handen enorm gaat zweten. De palm is relatief vlak, zodat je goed grip houdtopje stuur, wel zit er een gelpad aan de binnenzijde. Persoonlijk hebben we liever zo min mogelijk padding op de gripzijde, maar dit is uiteraard persoonlijk. Verder ziet de handschoen er fraai uit en kun je je telefoon gewoon bedienen met de handschoenen aan. Zo kun je bijvoorbeeld komoot aanzetten, een foto maken of even het thuisfront bellen dat je nog een rondje doet. En dit, terwijl je handen lekker warm blijven.

Pluspunten van de Pearl Izumi AmFIB gel-glove:

  • Slank
  • Warm
  • Goede grip

Minpunten van de Pearl Izumi AmFIB gel-glove:

  • Hebben we niet kunnen vinden.

Heeft u interesse in de Pearl Izumi AmFIB gel-glove? Deze is te verkrijgen op https://international.pearlizumi.com/, voor € 74,95.


Deze Pearl Izumi AmFIB gel-glove staat in Up/Down #5 2021, oftewel de special Lets Ride Bikes. Een special waarin de werelden van Wielrenblad en Up/Down Magazine samen komen! Lets Ride Bikes 2021 is te bestellen in de Soulwebshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk AppVoor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van