DE SCHOENEN DIE ‘WELKOM OP DE FIETS’ ZEGGEN

De nieuwe SHIMANO RC3 en RC1 wielerschoenen en de XC3 en XC1 MTB-schoenen beloven comfort en krachtoverbrenging voor nieuwkomers in de wielersport

Specifieke fietsschoenen zijn vaak het eerste item die het verschil laten zien met ‘wielersporters’ en degene die ‘gewoon’ fietsen, waardoor de keuze van een instapschoen een essentiële schakel is naar het ontplooien van het prestatiepotentieel van een wielrenner en mountainbiker. Daarom heeft SHIMANO zijn competitieve instapmodel voor weg- en crosscountry schoenen op instapniveau geactualiseerd met eigenschappen en technologieën die afkomstig zijn uit de professionele elite schoenenlijn van SHIMANO.

Schoenen voor wegwedstrijden: De nieuwe RC3 (RC300) en RC1 (RC100) modellen delen dezelfde look en kenmerken als de SHIMANO S-PHYRE schoenen die veel door Pro Tour-professionals worden gedragen, en dat bewijst direct hun klasse.

Uiteraard is het nabootsen van het uiterlijk van een prof één ding, maar het evenaren van de prestaties is iets heel anders. Om daarbij te helpen wordt de RC3 geleverd met:

 • Een micro-verstelbare Boa L6-verstelknop aan de zijkant van de schoen die renners in staat stelt om zelfs tijdens het rijden de perfecte pasvorm te vinden
 • een bovenkant met surround wrapping; een naadloze tussenzoolconstructie en een met glasvezel versterkte nylonzool zorgen voor comfort
 • een lage stackhoogte van de tussenzool biedt extra stabiliteit en controle als de snelheid omhoog gaat

Al deze eigenschappen zijn afkomstig van de topmodellen van SHIMANO, wat betekent dat de RC3 een serieuze gooi kan doen naar de titel van de schoen van de ‘gulden middenweg’ die comfort biedt tijdens lange ritten en eveneens een efficiënte krachtoverbrenging oplevert wanneer je hard op de pedalen trapt.

RC3: stijfheid: 6/12, gewicht: 243 gram.
Damesmodel: kleuren: indigo blauw en zwart, maten: 36-42.
Herenmodel: kleuren: zwart, wit, rood, maten: 36-50. In de kleur zwart worden breedtematen 41-47 ook beschikbaar.

De RC1 daarentegen is meer op comfort gericht met:

 • drievoudige klittenband voor een verstelbare pasvorm
 • een geperforeerde bovenkant om je voeten op hun plaats te houden zonder al te veel druk uit te oefenen
 • een buitenzool die vergelijkbaar is met de RC3-modellen, die het vermogen en de comfortabele beloopbaarheid biedt met een 6/12 stijfheidsgraad van de zool

Over het geheel genomen, biedt de RC1 een geweldige combinatie van dagelijks gebruiksgemak, comfort en waar voor je geld.

RC1: gewicht: 238 gram.
Damesmodel: kleuren: navy en zwart, maten: 36-42 .
Herenmodel: kleuren: zwart, navy, geel, maten: 36-50.

Voor meer informatie over de wielerschoenen van SHIMANO, ga je naar DE SCHOENEN DIE ‘WELKOM OP DE FIETS’ ZEGGEN
Offroad wedstrijdschoenen: De XC-modellen beschikken eveneens over het DNA van de topmodellen uit de S-PHYRE MTB-serie, met een high-end uitstraling en de mogelijkheid om prestaties te leveren.

De XC3 eigenschappen:

 • een Boa L6-verstelknop voor micro-verstelbaarheid onderweg
 • de SHIMANO Dynalast pasvorm vermindert vermoeidheid op langere afstanden.
 • een lage stackhoogte (dankzij het weglaten van een tussenlaag in de schoen) die de voet stabiliseert en een betere krachtoverbrenging biedt
 • teen- en hielbescherming en stevige noppen zodat de XC3 vuil, modder en dergelijke, kan afstoten en waardoor je ook grip hebt tijdens het lopen naast de fiets.

XC3: stijfheid: 5/12, gewicht: 332 gram.
Damesmodel: kleur: zwart, maten: 36-42.
Herenmodel: kleuren: zwart, navy, maten: 36-50. In de kleur zwart worden breedtematen 41-47 ook beschikbaar.

Net als de RC1, biedt de XC1 veel comfort en gebruiksgemak met de volgende essentiële eigenschappen:

 • drie offset klittenbandsluitingen om de spanning te verminderen en toch de aanspannende kracht over de bovenkant van de voet te verdelen
 • een bovenkant van geperforeerd synthetisch leder voor een groot ademend vermogen en een goede pasvorm
 • een lichtgewicht, met glasvezel versterkte nylonzool met rubberen XC-buitenzool ter bevordering van de trapstabiliteit, goede grip bij het lopen en een versterkt krachtoverbrenging.

XC1: Stijfheid: 5/12, gewicht: 334 gram.
Damesmodel: kleur: zwart, maten: 36-42.
Herenmodel: Kleuren: zwart, rood, maten: 38-50.

Ga voor meer informatie naar mtb.shimano.com


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van