22-07-2015 - Nieuws, Wielrenblad

De Vast Verzet Bokaal – Red Hook Crit op zijn Hollands

Het is natuurlijk overgewaaid uit Amerika, waar het ooit met de Red Hook Crit begon maar inmiddels hebben we in Nederland onze eigen Vast Verzet Bokaal. Een KNWU-gesanctioneerde serie van 12 fixed gear criteriums in Noord- en Zuid-Holland waar koeriers, wedstrijdrijders, profs, baanspecialisten en andere lefgozers op een fiets zonder remmen en maar één versnelling de strijd aangaan met elkaar.

Dat gaat er hard aan toe. Met gemiddelde snelheden van ver boven de 40 km p/uur wordt er met ware doodsverachting gereden. Het is dan ook niet ver- wonderlijk dat de fixed gear rijders vorig jaar tijdens de Ronde van Katendrecht de snelste tijden hadden neergezet.

Inmiddels worden er als voortvloeisel uit de VVB zelfs goed bezochte baan-clinics gegeven onder de naam Crit-O-Drome. Op het moment van schrijven zijn er nog een paar wedstrijden te gaan en we raden iedereen aan vooral eens een kijkje te komen nemen.

Het is de eerste keer dat er een fixed crit competitie in Nederland plaatsvindt, het evenement vertoont dan ook gelijkenissen met de Red Hook Crit. Een groep liefhebbers organiseert de wedstrijden op een aantal afgesloten straatparcoursen en op de circuits van wielerverenigingen.

Men kan zich nog altijd inschrijven voor de verschillende wedstrijden, die nog op het programma staan. Zie voor meer informatie de Facebook pagina van de Vast Verzet Bokaal. Wie weet rijd jij straks wel mee tijdens deze unieke wedstrijd.

Om in de stemming te komen kun je in ieder geval alvast onderstaande video checken, met de eindsprint van de eerste race, die verreden werd op Sloten.

[youtube id=”QHQImmUf__I”]

 van