05-04-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Draw the line: Canyon lanceert de Sender CF

“To be the fastest, you have to get creative” Met dit principe in het achterhoofd werd het Canyon development team op pad gestuurd voor het ontwerp van een gloednieuwe en volbloed downhillmachine. 

Vanaf de eerste experimenten met prototypes in 2014 tot de uiteindelijke shakedown op Crankworx Nieuw-Zeeland heeft het ontwikkelingsteam – inclusief drievoudig downhillkampioen Fabien Barel – geen enkel spoor onbenut gelaten in hun jacht naar de meest geavanceerde donwhiller ooit.

De nieuwe Sender CF komt uitgerust met vele innovatieve eigenschappen. Met behulp van de Geo Tune kan de geometrie van de bike eenvoudig aangepast worden aan het terrein en aan de rijstijl. Verder beschikt de bike over een triple phase suspension systeem die volgens Canyon de rijder in staat stelt momentum op te bouwen op cruciale passages. Tevens beschikt het frame over meerdere geluidsreducerende details die klapperende en rammelende geluiden voorkomt.

De Canyon Sender is er in drie verschillende specificaties te verkrijgen in een breed maatbereik, van S tot XL. Zodat iedere rijder zijn/haar bike kan vinden.

De Sender CF is nu beschikbaar uitsluitend op Canyon.com.

Voor meer mountaibikenieuws bekijk je onze Facebookpagina. Wil je nou altijd de leukste artikelen of meest uitdagende routes vijf keer per jaar op de deurmat krijgen? Neem dan een abonnement op Up/Down. Of download het magazine online via onze Soul Kiosk App. Vind je een speciaal onderwerp uitermate interessant? Kijk dan in onze webshop en bestel je favoriete magazine geheel naar eigen keuze!

 

 van