06-02-2024 - Nieuws, Wielrenblad

DRIE NIEUWE LICHTGEWICHT BRILMODELLEN MET SHIMANO RIDESCAPE LENS TECHNOLOGIE

Lichtgewicht monturen in volledig frame en half frame die bescherming verbeteren terwijl ze meekleuren zorgen voor een heldere blik op het fietspad, asfalt, gravel, of tijdens het woon-werkverkeer! Shimano voegt drie nieuwe en geüpdatete brillenmodellen toe aan zijn assortiment fietsbrillen voor alle soorten fietsers en rijomstandigheden.

Met RIDESCAPE lenstechnologie die kleuren benadrukt en oppervlakken in verschillende soorten terrein accentueert, zijn de nieuwe Technium, Technium L en Twinspark ontworpen voor comfort en stijl gedurende de hele dag.

RIDESCAPE Lenstechnologie

Shimano’s eigen RIDESCAPE-lenstechnologie omvat zes lensopties die zijn afgestemd op verschillende rijomstandigheden en terreintypes. Van extreem zonnige dagen op de weg tot het rijden door gemengde schaduwen op een bospad of het volgen van het afnemende licht van een avondrit op grind, zorgt RIDESCAPE voor de juiste hoeveelheid licht om de zichtbaarheid te verbeteren. Details die normaal gesproken vervaagd, saai of vlak zouden zijn, worden duidelijker gedefinieerd, levendig en levendig.

TECHNIUM Brillen

De nieuwe Technium-bril heeft een lichtgewicht, beschermend, volledig frame-ontwerp voor comfort gedurende de hele dag op de weg, het pad en alles daartussenin. Ventilatieopeningen die het beslaan verminderen zijn geïntegreerd in de boven en onderkant van de lens, zodat je duidelijk kunt blijven zien, zelfs wanneer je rit begint te dampen of wanneer het weer onverwachts verandert.

Een omkeerbare neuspad zorgt voor optimale pasvormaanpassing, terwijl de gebogen, zachte tempelgrijpers beter integreren met moderne fietshelmen om je bril op zijn plaats te houden, ongeacht hoe hobbelig de rit wordt.

Technium-brillen zijn verkrijgbaar met drie verschillende RIDESCAPE lensopties: RD voor de weg, OR voor mountainbiken, of GR voor gravelrijden. Elk van deze lenzen wordt ook geleverd met een verwisselbare heldere lens voor rijden bij weinig licht.

De Technium-frames zijn gemaakt van Arkema Rilsan® helder G850 Rnew® 45% bio-gebaseerde materialen die helpen de uitstoot van koolstof tijdens het productieproces te verminderen.

Frames: Mat Zwart, Mat Wit, Teal, Teaberry, Mat Grijs, Donker Olijf, Brons Goud
Frame: Arkema Rilsan helder G850 Rnew 45% bio-gebaseerde materialen
Gewicht: 27.4g
Lenzen: RIDESCAPE RD, OR, en GR
Reservelens: Helder
Adviesprijs: €99.95 EUR

TECHNIUM L Brillen

Met een nog lichter briloptie heeft de Technium L een lichtgewicht half frame-ontwerp. Met een gewicht van slechts 26 gram behouden deze brillen een breed, ééndelig lensontwerp voor optimale bescherming en comfort, ideaal voor eeuwige wegritten, grote mountainbiketochten in het achterland, of dag-tot-dag grindavonturen.

Beschikbaar met dezelfde drie RIDESCAPE-opties als zijn volledig frametegenhanger (RD, OR of GR) plus de verwisselbare heldere lens, biedt de Technium L ook een Photochromic Gray lensoptie. Deze extra lens verandert automatisch het percentage zichtbaar lichttransmissie wanneer blootgesteld aan verschillende niveaus van UV-licht. Als de omgeving donker is, is de lens bijna helder; als het buiten helder is, wordt de lens donkerder.

Frames: Mat Zwart, Mat Wit, Crimson, Smokey Navy, Donker Olijf, Brons Goud
Frame: Arkema Rilsan helder G850 Rnew 45% bio-gebaseerde materialen
Gewicht: 26g
Lenzen: RIDESCAPE RD, OR en GR, en Photochromic Gray
Reservelens: Helder
Adviesprijs: $100.00 USD, €99.95 EUR

TWINSPARK Brillen

Voor fietsers die op zoek zijn naar waardevolle brillen, is de Twinspark een veelzijdige alles-in-één optie met een lichtgewicht half-randframeontwerp met een overdag afgestemde RIDESCAPE HC-lens. De daglens filtert schittering van het asfalt uit en verscherpt oppervlaktedetails om rijders met vertrouwen te laten trappen.

De ééndelige RIDESCAPE HC biedt optimale bescherming samen met rijkere kleuren en hogere resolutie voor een duidelijker zicht op de weg. Net als de Technium- en Technium L-brilaanbiedingen is Twinspark krasbestendig, waterafstotend en voorzien van Shimanos nieuwe helderheidsverhogende lichte BPA-vrije polyamide lens.

Frames: Zwart, Wit, Diep Rood, Smoky Navy
Gewicht: 25.3g
Lenzen: RIDESCAPE HC
Adviesprijs: €54.95 EUR

Voor meer informatie kunt u hier terecht op de site

 van