Easyfairs breidt Velovak uit met consumentendagen

Beursorganisator Easyfairs lanceert in september 2023 ‘de grootste tweewielerwinkel van Nederland’. Het event richt zich naast de vertrouwde retailers nu ook op consumenten die zich breed willen oriënteren op een nieuwe sportfiets, e-bike, stadsfiets, bakfiets, step of e-scooter. Het event staat gepland voor de consumenten op zaterdag 16 september en zondag 17 september 2023. Voor de retailers blijft de mogelijkheid de leveranciers en merken te ontmoeten op zondag 17 september en maandag 18 september 2023 in Evenementenhal Gorinchem.

Organisator Mascha de Bruin van Easyfairs kijkt vol spanning uit naar de eerste consumenteneditie van Velovak, genaamd Velo Festival. “Met de lancering springen we in een gat. Op dit moment is er geen evenement dat zich richt op het totale pakket van tweewielers voor de consument, terwijl diezelfde consument meer dan ooit behoefte heeft aan overzicht. De keuze in e-bikes, racefietsen en andere soorten tweewielers is enorm. Op de consumenteneditie van Velovak heb je het aanbod van zeg maar vele rijwielspeciaalzaken bij elkaar. Dat geeft overzicht en inspiratie.”

Volgens De Bruin zijn er weinig sectoren die zo dynamisch zijn. “De populariteit van de tweewieler is nog nooit zo groot geweest. Op de beursvloer spelen we daar op in met een groot testparcours, zodat de consument de verschillende modellen kan uittesten en met elkaar kan vergelijken. We helpen hiermee de consument de juiste aankoopbeslissing te nemen.”

Hybrid event dat zowel de vakhandel als de consumenten samen brengt

Easyfairs kiest bewust voor een breed consumentevent. De Bruin: “Een event voor alleen de sportieve fietser, of alleen de de recreant is een beetje achterhaald. De sportieve fietser gaat op zondag een toertocht maken, maar gaat op maandag met de fiets naar zijn werk en brengt op dinsdag de kinderen met de bakfiets naar school. Daarom kiezen we voor een breed gevarieerd aanbod.”

Vakbeurs Velovak is sinds vijf jaar het jaarlijkse oriëntatiepunt voor de vakhandel en verdwijnt niet in 2023. Deze editie zal een hybride event worden dat plaats vindt op zaterdag 16, zondag 17 en maandag 18 september 2023 in Evenementenhal Gorinchem. De zaterdag is exclusief gericht op consumenten, zondag voor zowel de consument als de vakhandel en op maandag zal enkel gericht zijn op de vakhandel.

Met de komst van de consumentendagen gaat een lang gekoesterde wens van exposanten in vervulling. De Bruin: “Veel van onze exposanten willen hun nieuwe aanbod rechtstreeks ook aan de consument laten zien, zodat zij de beste keuzes kunnen maken.” Easyfairs verwacht dat ‘de grootste tweewielerwinkel van Nederland’ uitgroeit tot het grootste oriëntatie event voor consumenten in Nederland. Op het event presenteren diverse exposanten de nieuwste modellen fietsen, daarnaast vindt de consument er fietsaccessoires zoals helmen, kleding, tassen en sloten. Voor meer informatie over het evenement kun je terecht op de website van Velovak.

 van