07-09-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Electrified al gezien!?

We leven halverwege 2017 en inmiddels is ruim 35% van alle nieuwe fietsen die in Nederland verkocht worden een e-bike. Die ontwikkeling is al een tijdje aan de gang en die heb jij, als lezer van Up/Down mountainbike magazine of Wielrenblad, misschien schouderophalend gadegeslagen. ‘Leuk dat zoveel mensen er baat bij hebben, maar voor mij als wielrenner/mountainbiker niet bijzonder interessant’, is een voor de hand liggende gedachte. Zelf trappen en moe worden is immers een belangrijk deel van het plezier.

Maar let op: er verschijnen steeds meer e-bikes die niet slechts functionaliteit, maar juist bakken met beleving en rijplezier bieden, bedoeld om adrenaline op te wekken en kleddernat vanaf te stappen. E-bikes die niet slechts een vervoermiddel zijn, maar een manier om sport en plezier te verenigen. Precies zoals een ‘traditionele’ racefiets of mountainbike, dus. Daarom vinden we het tijd om te laten zien hoe hard de ontwikkelingen zijn gegaan. Maar ook om uit te leggen waarom e-biken op sommige punten anders is dan fietsen, en op andere juist precies hetzelfde. Want hoewel de (sportieve) e-bike nog volop in ontwikkeling is, staat een ding al vast: leuk is het zeker!

In Up/Down Electrified vind je een overzicht van e-bikes en (technische) informatie, zodat je op de hoogte bent van de stand van zaken. Electrified is bijgevoegd bij Up/Down #2 van 2017 en is gratis te lezen in de SOUL Kiosk App! Hieronder kun je vast een preview bekijken:


Meer fietsnieuws op je tijdlijn? Volg Up/Down dan ook op Facebook en Instagram. Met een abonnement op Up/Down Magazine ben je natuurlijk altijd voorzien van de laatste tech, trips en pics!

 van