Electrified E-bike Magazine #1 2022 is nu verkrijgbaar!

Electrified E-Bike Magazine #1 2022 is verkrijgbaar en vanaf dinsdag 30/08/2022 te lezen! Electrified E-Bike is het enige volwaardige fietsmagazine in de Benelux, dat speciaal gemaakt wordt voor alle e-bike bezitters en liefhebbers! 

Electrified E-bike Magazine #1 2022
Electrified E-bike Magazine #1 2022

Voor de eerste uitgave van 2022 hebben we een aantal prachtige routes op de e-bikes gereden in Italie en Oostenrijk, diverse e-bikes getest en onmisbare accessoires voor de e-bike verzameld. Daarnaast hebben we ook uitgebreid aandacht besteed aan de techniek, zoals: remmen, schakelen en sensoren! Hieronder vind je de volledige inhoud van Electrified E-Bike Magazine terug, en hebben we ook alvast een aantal highlights van het magazine op een rijtje gezet! Veel leesplezier! 

Electrified #1 2021 is nu te bestellen in de Soul webshop. Digitale uitgaven van Electrified lees je in de Soul Kiosk App. Hieronder geven alvast een paar highlights van wat je allemaal kan verwachten van de nieuwste editie van Electrified E-bike Magazine.

24 uur Lang(he) – Reisverslag

Valleien vol hazelnoten, de beste rode wijn ter wereld en een single speed e-bike van Italiaanse makelij: meer ingrediënten zijn er niet nodig voor een veelbelovend etmaal in het heuvelland van Piemonte in Noord-Italië. Heuvel op, heuvel af in de Langhe, waar 24 uur genoeg is om al het andere om je heen voor even te vergeten.  

Electrified E-bike Magazine #1 2022

Dit artikel komt uit Electrified E-bike Magazine #1 2022


Cube Compact Sports Hybrid 500 – Getest 

Klein maar dapper 

Inmiddels is voor fietsfabrikanten niet de gewone fiets, maar de e-bike de belangrijkste moneymaker. En om ervoor te zorgen dat de kassa blijft rinkelen, vullen creatieve fabrikanten ieder denkbaar gaatje in de markt. Soms letterlijk, zoals Cube met z’n nieuwe Compact Hybrid 500. Dankzij z’n zeer compacte afmetingen vindt deze door Bosch aangedreven e-bike echt overal een plekje. De vraag is alleen: rijdt dat wel lekker, zo’n compact fietsje?

Electrified E-bike Magazine #1 2022

Dit artikel komt uit Electrified E-bike Magazine #1 2022


Sensoren en koppelingen – Techniek

Shimano verrast de e-bikemarkt weer. Het merk komt met een aandrijfsysteem voor het middensegment, genaamd EP6, dat gebruikmaakt van de techniek van het befaamde EP8-systeem. Beide kunnen worden gekoppeld met de nieuw ontwikkelde Shimano Cues en Shimano XT Di2-groepsets. Wat houden deze nieuwe ontwikkelingen in? 

Electrified E-bike Magazine #1 2022

Dit artikel komt uit Electrified E-bike Magazine #1 2022


Welkom aan de zonnige kant van Oostenrijk – Reisverslag

Heerlijk fietsen in het Burgenland 

Burgenland, ook wel liefkozend het ‘Land van de zon’ genoemd, is een van de meest oostelijke regio van Oostenrijk en beschikt als fietsreisbestemming over alle benodigde ingrediënten: zon, een mild klimaat, idyllische landschappen, verfrissende meren en uitstekende wijnen. Daarbij komt nog een fietspadennetwerk van meer dan 2500 kilometer lang. 

Electrified E-bike Magazine #1 2022

Inhoud van Electrified E-bike Magazine #1 2022

 • 3. Voorwoord    
 • 10. Reisverslag: Langhe – Noord Italie 
 • 20. Techniek: Schakelen 
 • 28. Portret 
 • 30: Materiaal: E-Bike accessoires       
 • 38. Test: Canyon 
 • 42. Reisverhaal: Oostenrijk 
 • 52. Materiaal: Reviews 
 • 56. Route: Langs de Kust 
 • 62. Test: Tern 
 • 66. Test: Koga 
 • 70, Techniek: Sensoren 
 • 74. Uitgelicht: Remmen 
 • 76. Test: Trek
 • 80: Uitgelicht: Specialized & Cannondale 

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoerWil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Electrified E-Bike Magazine en volg ons op Facebook en Instagram!

 van