Elektrisch op weg met de E-bike Challenge 2024

Jaarbeurs Utrecht is 23, 24 en 25 februari het decor voor het grootste e-bike-testevent van de Benelux: E-bike Challenge. Drie dagen lang is daar alle gelegenheid elektrische fietsen van tientallen merken aan de tand te voelen op een groot indoor parcours. Een ticket voor de Challenge geeft meteen ook toegang tot de Fiets en Wandelbeurs. Twee events dus voor de prijs van één!

Enorme variatie

De bijna veertig deelnemende merken aan de Challenge zorgen voor een enorme variatie in het aanbod. Van e-vouwfietsen tot e-toerfietsen en e-mountainbikes, en van hippe e-stadsfietsen tot speedpedelecs en e-bakfietsen. Op het grote indoor E-bike Parcours kun je ze uitgebreid testen. Dit parcours is maar liefst 1,5 km lang en slingert door twee hallen. Voor de speedpedelecs is er een aparte lane waar je veilig de topsnelheid van 45 km/u kunt halen.

Op en aan het grote e-bikeparcours zijn allerlei nieuwe modellen te ontdekken én uit te proberen. Wat opvalt: steeds meer modellen hebben brede banden én brede framebuizen, wat ze een stoere en robuuste look geeft, plus dat ze meer comfort opleveren voor de berijder. Ook de longtails zijn een trend; een verlengde, compacte (e-)fiets waarop je makkelijk kleine kinderen kunt meenemen. Het segment van de stads-e-bikes blijft groeien, wat resulteert in allerlei hippe modellen die jong en oud aanspreken.

MGU van Pinion

Op het vlak van de techniek blijven de motor, accu, schakelsystemen, displays en de connectiviteit tussen die onderdelen zich verder ontwikkelen. Een van de noviteiten is de MGU van Pinion, een motor en versnellingsbox ineen, uniek in de e-bikewereld. De MGU is relatief licht, schakelt harmonieus en heeft maar eens in de 10.000 km nieuwe olie nodig. Onder meer Flyer, Kettler en Pegasus hebben het revolutionaire systeem al in sommige van hun modellen verwerkt.

E-bike Theater

Op het podium van het E-bike Theater zijn er drie dagen lang presentaties. Kees Bakker van de Fietsersbond, alias TestKees, geeft er de beste tips voor de aankoop van een elektrische fiets. Techjournalist Jan Meijroos van Mashable kijkt in zijn glazen bol en voorspelt de (verre) toekomst van de e-bike. Ook Jessica de Korte, alias de Fietsvlogger, is er te gast. Zij vertelt over haar fietsvakantie in Spanje en Portugal met een speedpedelec. In diverse presentaties komt gps-navigatie aan bod en de mogelijkheden die de routeplatformen RouteYou en komoot bieden.

Fiets en Wandelbeurs

Maar dit is nog niet alles. Een ticket voor de Challenge geeft ook toegang tot de Fiets en Wandelbeurs, met een groot aanbod aan fiets- en wandelbestemmingen, routes, outdoormateriaal, fietsaccessoires, fietstassen en nog veel meer. Ervaren reizigers nemen je in zeven zalen mee op hun fiets- en wandelreizen. En dan is er ook nog de fietsinfo-markt, waar vrijwilligers antwoord geven op al je fietsvragen. Extra aandacht is er voor fiets- en wandelroutes in Polen, dat het themaland is van deze beurs.

E-BIKE BANNER

Electrified E-Bike Magazine #1 2024 – Beurs Special

Soul Media geef in samenwerking met Hicle een speciale editie van Electrified E-Bike Magazine uit voor de E-Bike Challenge . Dit nummer wordt in een oplage van maar liefst 14.000 exemplaren verspreid en verschijnt medio februari 2024. Deze speciale uitgave verschijnt als bookazine, met een omvang van maar liefst 132 pagina’s aan e-bike content! Electrified #1 2024 gratis verspreid op de beurs. Het magazine is dan ook gratis op  beurs verkrijgbaar op stand (2C50) van Electrified E-Bike Magazine. 


Aanbieding: €6 korting op een ticket

Bezoek de E-bike Challenge met korting en bespaar 6 euro op de prijs van een kaartje aan de kassa. Let op: deze aanbieding geldt alleen in de voorverkoop (t/m 22 februari).

Link: ebikechallenge.nl/ticketshop/electrified

 van