Elite Fly Team, de officiele bidon van de grote drie rondes

Geheel volgens de traditie is Elite ook in 2021 de officiële licentiehouder voor de drie grote rondes. Het Italiaanse merk komt met een limited-edition set bidonnen geïnspireerd op het officiële artwork van de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta Espana.

De Elite Fly Team is de lichtste bidon van 550 (€6,99) en 750 (€7,50) ml die verkrijgbaar is. Deze bidon wordt al sinds jaren door Worldtour-, professional-, continental- en triahtlon-raceteams gebruikt. Het recordgewicht van slechts 54 gram (550 ml) wordt bereikt door de variabele diktes, waardoor de Fly Team erg flexibel en gemakkelijk in te drukken is om met minimale inspanning drinken makkelijk te maken.

Innovatief materiaal

Het geurloze, zachte en resistente plastic materiaal, van het Fly bidonassortiment, komt voort uit een drie jaar durend onderzoek uitgevoerd door Elite in samenwerking met verschillende Universiteiten. Uit deze samenwerking is een innovatief plastic materiaal ontwikkeld wat de smaak van de vloeistof in de bidon niet aantast.

Ideaal voor wedstrijdgebruik

De bidon is ideaal voor wedstrijdgebruik omdat de grote zachte push-pull klep zorgt voor maximale ergonomie en gemakkelijk openen en sluiten tijdens het fietsen. Daarbij is het oppervlak van de bidon voorzien van een speciale handgreep waardoor deze veiliger en gemakkelijker te gebruiken is in het heetst van de strijd. De dop heeft een ergonomisch ontwerp en is gemaakt van meerdere materialen. Het garandeert een verhoogde en gemakkelijkere vloeistofstroom dankzij de klep die zacht en geurloos is en de smaak van de vloeistof niet verandert.

Gebruiksgemak

De Fly is uitgerust met een 20% grotere vulopening in vergelijking met de standaard om de bidon gemakkelijker te vullen met vloeistof of poeder zonder morsen. Dankzij deze grote vulopening is het ook gemakkelijker om de bidon te wassen.

BPA-vrij en recyclebaar

De Elite Team Fly is volledig BPA-vrij (Bisfenol A). Alle gebruikte materialen zijn 100% recyclebaar.


Word abonnee van Soul Magazine zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel hoeft te missen. De nieuwe uitgave van Soul is ook los te bestellen via de Soul Webshop of in de betere boekhandels. Volg Soul Magazine op Facebook en Instagram!

 van