24-09-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

F-One Pocket review

De foilboard-range van F-One bestaat uit de Race Pro Carbon, de Stig (freeride/race), de convertibles (surf/foilboard Mitu en Slice) en de Pocket. Deze laatste is verkrijgbaar in een Slim Tech Carbon-editie van 110, 120 of 130 centimeter lang en een glasfiber-editie van 120, 130 of 145 centimeter lang. Wij gingen het water op met de 145.

F-One Pocket

De F-One Pocket heeft een eps-schuimkern met daaromheen meerdere lagen glasfiber en een sterke top- en bodemlaag. Dit maakt het board wel wat zwaarder ten opzichte van de carbon-versie maar vrijwel onverwoestbaar. Ondanks dat gewicht en de relatief korte lengte komt het board makkelijk uit het water door de dubbele concaaf en z’n breedte voorin. Eenmaal los van het water komt het board echt tot leven en geeft de korte lengte het board veel wendbaarheid. Even wat druk op de tenen of hakken en het board draait. Lekker direct en fijn voor harde carve-bochten. Doordat het board zo soepel stuurt kun je de F-One Pocket ook makkelijk varen zonder voetbanden.

F-One Pocket

Het 3/4 deckpad geeft daarvoor voldoende grip en is super comfy. De voetbandinserts hebben een Y-setup en je kunt kiezen uit drie posities: meer naar voren of achteren. Waterstarten gaat makkelijk omdat de F-One Pocket niet zo veel volume heeft. Hierdoor kun je het makkelijker op z’n kant kunt zetten tijdens de start. Zeker bij strapless waterstarts is dit een pre. Wat ook meewerkt aan soepele waterstarts zijn de schuin aflopende rails. Door deze ‘beveled’ rail loopt het board ook makkelijk hoog aan de wind. Bovendien vangen deze rails, samen met de concaaf onderop en rocker in de neus van het board, klappen op het water soepel op.

F-One Pocket

Foutjes worden daardoor niet snel afgestraft met een duik in het water. Lekker voor beginnende en expert kitefoilers. Transition-trucjes breng je hierdoor sneller tot een goed einde. Grote voordeel is dat je als expert kitefoiler niet snel uitgekeken bent op dit board. Zet je er voetbanden op kun je er prima mee springen. De F-One Pocket is stijf genoeg zodat de energie direct genoeg wordt getransporteerd naar de foil zodat je een goede pop hebt. En harde landingen kan het board makkelijk hebben. 

De foil wordt bevestigd op de Twin-tracks op de onderkant. Deze heeft een standaard breedte van negentig millimeter waardoor er ook andere merken foils onder kunnen die deze standaard hebben. Je bevestigt de topplaat van de foil met vier bouten. De plaatjes waar je ze inschroeft zitten standaard in de tracks. Handig zijn de rubberen afdichtstukken zodat deze plaatjes er niet uit kunnen vallen tijdens het vervoer. De tracks zijn 25 centimeter lang. Genoeg zodat je de juiste afstelling kunt vinden. Praktisch daarvoor zijn de cijfers die zijn afgedrukt naast de tracks. 

F-One Pocket

Wij hebben de F-One Pocket gevaren met de IC6 950 V3-foilset. Deze hebben we eerder gereviewd in nummer 5 2020. Deze set vaart erg makkelijk en comfortabel en past daardoor erg mooi bij dit board. Voor deze gehele set geldt een mooie actieprijs van € 1.499,-

F-One Pocket
F-One Pocket

Deze review over de ‘’F-One Pocket” komt uit Access #2 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van