22-05-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Fiets mee met Wierings Mooiste – 22.06.2014

Zondag 22 juni zal Wierings Mooiste gehouden worden. De tocht heeft ook dit jaar weer verschillende afstanden: 40, 100 en 145 km. Alle drie zonder stoplichten en drukke kruisingen en volledig uitgepijld over verharde wegen en paden. De start en finish zijn in Westerland en onderweg is er een verzorgingspost. 

De route gaat o.a. langs het Amstelmeer, het IJsselmeer, de Waddenzee, de vissershaven van Den Oever en over mooie verharde paden in het Robbenoordbos. De route van 100 kilometer brengt ook nog eens een bezoek aan het monument op de Afsluitdijk. De langste afstand gaat de Afsluitdijk over met het keerpunt in Friesland bij Kornwerderzand. Alle afstanden gaan via de oostkant van Wieringen weer terug naar Westerland waarbij de tocht eindigt op het terrein van de Boerenlandfair.

Voor meer informatie en inschrijving kan je natuurlijk terecht op de website van Wierings Mooiste. Voorinschrijving is mogelijk t/m 15 juni, en wanneer je gebruik maakt van het inschrijfformulier dan levert dit je een voordeel van €2,- op.

 van