19-05-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Fizik onthult speciale R1B Climb Edition

De Giro d’Italia viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan. Om dit te vieren brengt Fizik een speciale limited edition op de markt. Het betreft een LTD van hun topmodel, de R1B raceschoen, in de uitvoering: R1B Climb Edition. Sky Team’s Salvatore Puccioa en Geraint Thomas en Rohan Dennis van BMC Racing dragen de Climb edition tijdens de Giro.

Het ontwerp mag opvallend genoemd worden en is geïnspireerd op de profielen van de Monte Grappa en Asiago, de twee indrukwekkende bergen die de renners beklimmen in de 20e etappe van de Giro d’Italia van dit jaar. Eerder genoemde beklimmingen zullen zeker een rol gaan spelen in de uitslag van de 100e Giro. Vanuit het hoofdkantoor van Fizik zijn de Monte Grappa en Asiago ook te zien en dat maakt het ontwerp in combinatie met de Fizik schoen extra speciaal.

Fizik R1B CLIMB EDITION

De speciale uitvoering van de R1B schoen, is eveneens gemaakt van superdun en zacht Microtex leder dat met een laser wordt geperforeerd. Hierdoor is de schoen erg licht en goed geventileerd. Bovendien vormt het leer zich goed naar de voet om zo een uitstekende pasvorm te creëren. De kracht wordt op de pedalen overgebracht via de ultrastijve buitenzool van geventileerd carbon. Verder wordt de voet ondersteund door de voorgevormde binnenzool en hiel. De schoen wordt afgesloten door een Boa-aangedreven IP1-B sluitsysteem, met een single lace in de onderste dial dat uniek is voor deze schoen. Het IP1-B systeem zorgt volgens Fizik voor de perfecte drukverdeling op de voet.

De consumentadviesprijs voor deze speciale limited edition schoen van Fizik bedraagt € 380,- en er komen slechts 40 paar beschikbaar, dus limited betekend in dit geval ook echt limited! Op de site van Fizik vindt u meer informatie!

 van