16-04-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Flare R: Gegarandeerde zichtbaarheid

Mobieltjes, radio, koffie of kinderen, de lijst van afleidingen voor automobilisten is eindeloos. 80% van de ongelukken tussen fietsers en automobilisten vindt overdag plaats. Het is tijd voor verandering! Bontrager komt met het nieuwe Flare R achterlicht, het eerste achterlicht dat overdag zichtbaar is! Met dit achterlicht zullen automobilisten je niet meer over het hoofd zien. 

De Flare R is een achterlicht met extra grote lichtopbrengst, wat resulteert in een verhoogde zichtbaarheid. Dit achterlicht veroorzaakt een kleine revolutie. Het is een accessoire dat eigelijk op iedere fiets moet zitten, waarmee op de weg wordt gereden. Bontrager speelt hierbij in op de vraag om het fietsen in het algemeen veiliger te maken.

Uit studies blijkt dat fietsers hun zichtbaarheid overschatten met maar liefst 700%. In de Verenigde Staten wordt 40% van de fietsers van achteren aangereden en 80% van de fietsongevallen gebeurt overdag.

Technische informatie

  • De speciale lens zorgt voor een gerichte lichtbundel waardoor overdag en ‘s avonds, en zowel dichtbij als veraf (tot meer dan 2 km) zichtbaarheid wordt gegarandeerd.
  • De lichtpatronen zijn zodanig ontworpen dat ze specifiek aandacht vestigen op de fietser, afhankelijk van de dag-of nachtomstandigheden.
  • Balans tussen efficientie en kracht – 65 lumen, USB-oplaadbaar en een gewicht van slechts 36 gram.
  • Day Flash modus: krachtige flitsen van 65 lumen met een strategische en onregelmatig patroon, geoptimaliseerd voor maximale zichtbaarheid tijdens daglicht – brandduur 5,75 uur
  • Day Steady modus: permanent branden met 25 lumen. Ideaal voor groepsritten – brandduur 4,25 uur
  • Night Flash modus: onregelmatige flitspatroon aangevuld met korte periodes van verhoogde intensiteit, geoptimaliseerd voor zichtbaarheid in het donker – brandduur 23 uur
  • Nighttime Steady modus: biedt constant licht met een sterkte van 6 lumen voor permanente zichtbaarheid in het donker – brandduur 21 uur

Voor meer informatie over het Flare R achterlicht bezoek de website.

[youtube id=”5nC8zf_9FOc”]

 van