Flyer Upstreet SL: in stijl door de stad

Hip, sportief, stijlvol, stoer, vrolijk. Het zijn een paar woorden die opkomen als we kennismaken met deze Upstreet SL van het Zwitserse merk Flyer. Deze stadsfiets – of wat vlotter gezegd: urban bike – is met zijn achttien kilogram tamelijk licht van gewicht.

De Up-street SL wordt neergezet als een flexibele e-bike voor die dagelijkse ritten. En het Bosch Performance Line SX-aandrijfsysteem met 400 wattuur accu helpt je daarbij. Dit ondersteuningssysteem is licht van gewicht en biedt meer dan genoeg vermogen en actieradius voor in de stad. De stille motor biedt ondersteuning met een koppel tot 55 newton-meter. Wil je langere afstanden afleggen dan installeer je een optionele externe accu in bidonformaat, voor nog eens 250 wattuur. Het op de Upstreet SL gemonteerde Bosch Smart System combineert hoogwaardige e-bikecomponenten met slimme functies.

De bike is volledig uitgerust met verlichting, bagagedrager en spatborden. Maar toegegeven, wel op een hele stijlvolle, minimalistische manier. Die bagagedrager valt dan ook nauwelijks op. En we zijn fan van de ontwikkeling van minimalistische displays in de bovenbuis, het geeft een opgeruimd stuur.
We snappen wel dat de makers van deze fiets tijdens de Eurobike 2023 een award in ontvangst hebben mogen nemen.

De Flyer Upstreet SL is te koop vanaf 2024 voor een prijs van 3.999 euro. Daarmee is fietsen door de stad wel een feestje. Voor meer informatie over de Flyer Upstreet SL kun je terecht op de website van het merk.


Dit artikel “Flyer Upstreet SL” komt uit Electrified #3 van 2023. Kijk voor meer artikelen of voor meer electrified nieuws en reviews, leesvoer en de andere magazines op Ebike magazine. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Electrified magazine en volg ons op Facebook en Instagram.

 van