Giant introduceert nieuwe Dash 200 fietscomputers

Giant en Stages Cycling lanceren met trots twee nieuwe GPS fietscomputers. De Dash M200 en Dash L200 zijn nu wereldwijd verkrijgbaar via dealers van beide merken.

De Dash 200 voorziet in een helder, full-color scherm, fietsspecifieke kaarten en een uitgebreid aanbod aan trainingsfuncties. Automatische profielen maken de Dash de gemakkelijkste computer die bruikbaar is op elke fiets. In combinatie met de Stages Cycling app is de Dash 200 eenvoudig te personaliseren. Afhankelijk van het model zijn 10 (M200) of 14 (L200) datavelden op het scherm mogelijk.

Dash 200
M200

De Dash 200

Dankzij de WiFi compatibiliteit en de nieuwe Stages Cycling app kun je eenvoudig trainingen, routes of kaarten toevoegen aan de Dash. Daarnaast kun je ritten synchroniseren met apps van derden, zoals TrainingPeaks en Strava. Beide modellen zet je vast in liggende of staande positie door deze een kwartslag in de houder te draaien.

De Stages Dash M200 heeft een full-color beeldscherm van 2,2 inch, 16 GB opslagruimte en een gewicht van 77 gram. De grotere Dash L200 heeft een beeldscherm van 2,7 inch en weegt 105 gram.

De Dash 200 serie GPS fietscomputers is Stages’ derde generatie van head-units, maar de eerste die is ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met Giant. Ze zijn verkrijgbaar met branding van Giant of Stages Cycling. Beide hebben echter dezelfde functionaliteit.

Dash 200
L200

Giant Group

“We werken al een aantal jaren samen met Giant Group als productiepartner voor onze smart indoorfietsen. Stages is blij dat de samenwerking wordt uitgebreid naar head-units”, zegt Pat Warner, productverantwoordelijke bij Stages Cycling. “Giant was met haar productontwikkeling en branche-ervaring in staat om waardevolle inzichten toe te voegen aan het project. Stages brengt haar training- en software-expertise in. Die combinatie zorgt voor een uitstekend product voor de gebruiker.”

De Dash heeft al WorldTour successen geboekt. Het gaat hierbij om overwinningen van renners van Team BikeExchange-Jayco. Giant sponsort dit team. “We kijken terug op een zeer prettige werkrelatie met het team van Stages en hebben enorm veel respect voor wat het bedrijf heeft bereikt in de afgelopen 10 jaar”, zegt Jeff Schneider, Giants hoofd Product & Marketing op het vlak van uitrusting en accessoires. “De samenwerking met Stages om deze nieuwe generatie Dash head-units op de markt te brengen heeft de sterke punten van beide bedrijven samengebracht. Het resultaat zijn toonaangevende head-units die relevante rijgegevens helder toonbaar maken. Ze zijn geschikt voor het volledige fietsassortiment van Giant, ook voor onze e-bikecategorie.”

Dash 200

De belangrijkste features van de Dash 200

 • Automatische profielen: de Dash creëert automatisch schermen en datavelden op basis van aangesloten sensoren
 • Live datagrafieken: bekijk real-time grafieken over vermogen, hartslag, cadans, snelheid of hoogteverschillen
 • Helder, full-color scherm (hoge resolutie) met achtergrondverlichting, aan te passen schermhelderheid, automatische dimmer en modus voor ritten in het donker
 • Ondersteund door de Stages Cycling app voor eenvoudige personalisatie, configuratie en ritanalyse
 • Specifieke fietskaarten met kleurcodering van wegen, fietsroutes, paden en trails
 • Zicht op points of interest, zoals fietswinkels, cafés, pubs, benzinestations en rustpunten
 • Turn-by-turn navigatie met meldingen op het scherm en audiowaarschuwingen
 • Schattingen van je FTP en hartslagzones, met data in kleur over de vermogens- en hartslagzones waarin je rijdt
 • Vooraf geladen met trainingen. Geavanceerde vermogensmeting (Training Stress Score, Intensity Factor, genormaliseerd vermogen)
 • Nieuwe en verbeterde knoppen, IP57 stof- en waterbestendig en duurzaam. Bovendien gemakkelijk in gebruik: het werkt simpel om te switchen tussen pagina’s en een Ronde te starten
 • Batterijlevensduur: 10 uur bij maximale werking (weergave van kaarten met 1 aangesloten sensor en 100 procent achtergrondverlichting). Tot 18 uur indien de energiebesparende stand is ingeschakeld
 • Opslagruimte: 16GB
 • Montage: kwartslag draaien
 • Wi-Fi voor draadloze overdracht van routes, trainingen en ritten
Dash 200

De Giant Dash GPS computers zijn vanaf nu verkrijgbaar. De Dash M200 heeft een adviesverkoopprijs van € 279,95. De Dash L200 heeft een adviesverkoopprijs van € 329,95.

Kijk voor meer informatie op de website van Giant. Zie hier de website.


De magazines zijn los te bestellen in onze webshop. Zie hier de webshop. Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram! Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van