14-03-2011 - Skiën, Nieuws

Girlpower ten top – Suzuki Nine Queens

Het is aftellen geblazen. De Suzuki Nine Queens gaat binnenkort beginnen. Vanaf 20 maart wordt de eerste op professioneel niveau ‘female-only’ freeski evenement georganiseerd. De baan is bijna klaar en de deelnemers kunnen niet wachten.

Marker Völkl rider Virginie Faivre, voormalig halfpipe wereldkampioen en vijfvoudig winnaar van de European Freeski Open, zal gastvrouw zijn van de Nine Queens. Volgens Virginie is dit het evenement waar de vrouwen op gewacht hebben: “De ski industrie is vol met grote mannen evenementen, Suzuki Nine Queens is een evenement opgedragen aan de vrouwen. Wij zullen de kans krijgen om de volle aandacht van de media te krijgen en de beste ski condities om de freeski wereld te laten zien hoe goed wij momenteel bezig zijn. Ik ben zeer opgewonden en trots om gastvrouw te zijn van dit grote evenement en ik kijk er zeer naar uit.”

 

 

“The Chateau” is een gigantisch en uniek gevormd sneeuwobstakel dat de dames een kans geeft om hun skills te showen. Het bevat een kicker van 17 meter hoog en verschillende creatieve kraanarmopties met een bizarre tunnel-into-rail combinatie.


De Suzuki Nine Queens bevat de meest talentvolle freestyle ski talenten ooit verzameld. De winnaars van “Wanna be a Queen” online video competitie staan tussen deze indrukwekkende lijst van skiers. De jury kon niet kiezen wie de enige winnaar werd, dus hebben zij besloten om drie winaars te bekronen: Maria Bagge, Maude Raymond en Kelly Siduru.

 van