06-01-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Review: Gripgrab sokken

Door: Rozanne Slik

Sokken. Een niet te missen accessoire die jouw look op de fiets kan maken of breken. Zo op het eerste gezicht kan er niet veel verkeerd gaan. Een sok is een sok, zal je denken. Toch is de ene sok de andere niet. Het deense GripGrab weet dat als geen ander. Speciaal voor alle sokkenwensen hebben zij drie verschillende maten van de zomersok op de markt gebracht: de low cut, regular cut en high cut. Maar wat maakt deze sokken zo speciaal om ze als Buit te beschouwen?

Gripgrab sokken - tekst1

Ten eerste, de pasvorm. de sok vormt zich als een tweede huid om de voet. Zelfs na een jaar intensief gebruik en veel wassen lubbert de stof niet uit. door de elastische stof is er een maatverdeling in vier stappen mogelijk, maat S (38-41), M (41-44) en L (44-47). daarnaast is het fijn dat er drie lengte maten verkrijgbaar zijn, voor ieder wat wils. Persoonlijk vind ik de regular versie het mooiste.

Ten tweede, de kleuren. Naast de traditionele witte sok zat de zwarte sok direct standaard in het assortiment, nog voor het grote wielerpubliek er mee wegliep. Afgelopen winter heeft GripGrab een complete High-Viz productlijn geïntroduceerd, met onder andere de regular cut zomersok. fietsen is tenslotte een kwestie van zien en gezien worden en GripGrab heeft veiligheid hoog in het vaandel staan.

Ten derde, de draagbaarheid. In Nederland is de summer sock vrijwel het hele jaar te dragen, mits goed gecombineerd met de juiste GripGrab overschoen. Op de spinningfiets, rollerbank of hometrainer is het sowieso de ideale trainingspartner. Ondanks dat de sok nauw aansluit, zorgt het Coolmaxmesh ervoor dat de voeten niet oververhit raken en dat is wel zo fijn. Zelfs bij temperaturen boven de 30 graden blijven de sokken comfortabel.

Gripgrab sokken - tekst2

Ten vierde, de details. Hoewel de sokken een mono kleurstelling hebben, zitten er een paar grapjes verstopt op de sok. Zo is er per paar één sok met de opdruk foot en één met de opdruk love. dit is een evolutie van de eerste GripGrab sokken, die op de markt werden gebracht met de opdruk ‘foot’ en ‘glove’, verwijzend naar de handschoenen waar het merk mee is begonnen. de gedachte achter de sokken is dan ook dat ze moeten passen als een handschoen. In deze serie is de love overgebleven en is het aan jou of je ‘love-foot’ of ‘foot-love’ draagt. Om discussie te voorkomen over hoe het echt hoort heeft GripGrab foot-love binnenin de sok geprint, met een hartje ernaast. Mocht je op zoek zijn naar specifieke herfst- of wintersokken, ook hier heeft GripGrab keuze in.

Gripgrab sokken - tekst3

 van