03-09-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Happy Bottom Bum Butter review

Niet alleen de vrolijke naamgeving onderscheidt Happy Bottom Bum Butter van andere chamois-crèmes. Zo wordt het handgemaakt in Dorset (door een piraat, aldus de website) nabij de iconische fietsenwinkel Charlie the Bikemonger. Tevens worden geen chemicaliën gebruikt, maar enkel natuurlijke ingrediënten. Altijd een fijn idee, gezien de regionen waar we het spul gaan aanbrengen. Het goedje is zelfs veganistisch! 

De chamois-crème is duidelijk geen crème, meer een soort wax. Of zoals ze het spul zelf noemen, boter. Net als bij boter uit de koelkast moet je als het koud is wat meer moeite doen om voldoende Butter uit de pot op je vingers te krijgen. Even opwarmen in je handen is voldoende om het goed smeerbaar te maken en je hebt er duidelijk maar weinig van nodig. Eenmaal aangebracht merk je niet dat het er zit, dus geen vettig of plakkerig gevoel tussen je benen, enkel een subtiele kruidnagelgeur herinnert je eraan dat je [CURSIEF] bottom is voorzien van [CURSIEF] butter. Zelf het prikkelende menthol-achtige gevoel dat sommige andere crèmes achterlaten, ontbreekt hier. Of dat een voordeel of juist een nadeel is mag je zelf bepalen. 

En de Happy Bottom Bum Butter functioneert goed! Ook op de langere ritten bleef onze onderkant prettig aanvoelen, van start tot finish. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld vaseline laat het zich volledig uit je zeem wassen, zodat de boel schoon en fris blijft. Een welkome aanvulling in de badkamerkast, niet in de laatste plaats omdat je vanzelf blij wordt van de print op het potje. Bum Butter wordt in Nederland verdeeld door Flow Sports Distribution. 

Vanaf € 3,99
bumbutter.co.uk 


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van