03-09-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Hermann Hartje KG is 125 jaar oud

Er zijn maar weinig ondernemingen die kunnen terugkijken op zo’n lange en succesvolle traditie als die van Hermann Hartje KG. Vanaf het begin in het landelijke noorden van Duitsland tot de huidige groep van bedrijven, Hermann Hartje KG heeft een rijke geschiedenis. Het familiebedrijf beweegt zich doelbewust richting de toekomst, met het onuitputtelijke bedrijfsmotto: ‘Tradition in Progress’.

Hermann Hartje KG

Het Begin

Het begon allemaal 125 jaar geleden, op 22 augustus 1895. Vóór de twintigste eeuw begon Hermann Hartje Senior met het verkopen van fietsen. En even voor jouw tijdsbesef; dit deed hij nog voordat elektriciteit werd uitgevonden. Hartje Senior heeft altijd een fascinatie gehad met de ontwikkeling van mobiliteit. Door verbredingen en verdiepingen in het assortiment bleef Hartje in ontwikkeling binnen de branche. Zo is Hartje actief begonnen in de voertuigen- en motorfietsenbranche met verschillende onderdelen en andere toebehoren.

Hermann Hartje KG

Het Hartje van vandaag

De derde generatie Hartje is momenteel aan het roer van het bedrijf. Zoals Hermann Hartje, de kleinzoon van de oprichter, beschrijft: ‘De vooruitstrevendheid binnen ons bedrijf gaat net zover terug in onze geschiedenis als onze fascinatie met mobiliteit. Dit maakt ons het bedrijf dat we vandaag de dag zijn. Aan dit proces is nooit een einde gekomen’.

Hartje bestaat momenteel uit een groep van bedrijven met kantoren door heeft Duitsland en daarbuiten. Op het hoofdkantoor, dat gevestigd is in Hoya, draait alles rond fietsen, fietsonderdelen en -accessoires, ook onderdelen voor motorfietsen zijn hier te vinden. In Hoya bevindt zich bovendien het magazijn en het logistieke centrum van voertuigonderdelen en -gereedschap. Op deze plek zijn ruim 100.000 artikelen permanent beschikbaar.

Hermann Hartje KG

Het succes van Hartje

Natuurlijk mooi, een leeftijd van 125 jaar, maar waarin zit dit succes? De uitgebreide en complete service die Hartje biedt is, naar eigen zeggen, bijna nergens anders te vinden. Voor elke bedrijfstak bestaat er een gespecialiseerd serviceveld. De service wordt fysiek geboden, maar ook online heeft het bedrijf een uitgebreide portal. Dit kanaal zorgt ervoor dat consumenten hun weg weten te vinden naar de lokale winkels.

Een andere essentiële factor dat ten gronde ligt aan het succes van Hartje is het feit dat de onderneming maar liefst 14 verkooppunten telt. Hier wordt gewerkt met lokale klanten en hun persoonlijke wensen. Door de logistieke faciliteiten van Hartje hoeft de klant nooit lang te wachten op hun producten.

Hermann Hartje KG

Hartje in dit jubileumjaar

Het 125-jarig jubileum van Hartje geeft het bedrijf de mogelijkheid om de vele positieve ontwikkelingen te implementeren. Dit doet Hermann Hartje KG door een nog sterkere positionering aan te nemen ten opzichte van de toekomst. Een herziene en gemoderniseerde uitstraling staat hierin centraal. Logistiek gezien gaat de onderneming vooruit in efficiëntie, wat met name veroorzaakt wordt door opschaling van het fiets en -onderdelenmagazijn, maar ook door de automatisering hiervan.

Het huismerk Contec is zich ook flink gaan ontwikkelen. Met innovatieve verbeteringen in producten, zoals verlichting en sloten, zal Contec meer ontwikkeld worden in een internationaal georiënteerd merk.

Hermann Hartje KG

Woorden van Hermann Hartje

Hermann Hartje reageert op het 125ste jubileum van zijn familiebedrijf: ‘Ons 125ste jubileum is een moment dat ons vult met trots, maar bovenal ook met dankbaarheid. Dankbaarheid voor vele jaren van samenwerking, eerlijkheid en partnerschap en het vertrouwen in ons bedrijf en onze mensen. Dit is een speciale gelegenheid voor ons om onze medewerkers, klanten, leveranciers, andere partners en vrienden van Hartje te bedanken.’


De nieuwste uitgave van UP/DOWN mountainbike magazine kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Binnenkort is Up/Down #3 2020 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Up/Down, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht! 

 van