08-03-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Het Boek: ‘Alleen maar een fiets’

Wielrennen als lifestyle in ‘Alleen maar een fiets’

Wielrennen is populairder dan ooit. Dat is natuurlijk te danken aan de goede prestaties van de Nederlandse profwielrenners van de laatste jaren, maar eveneens aan de aanstekelijke en toegankelijke wielercultuur die duizenden mannen en vrouwen fietsverslaafd heeft gemaakt.

Over beginnen met fietsen en de basisbenodigdheden is natuurlijk al genoeg geschreven, daarom schreef wielerjunkie Kees de Jong een boek, Alleen maar een fiets, voor iedereen voor wie fietsen een uiting is van het goede leven, een levenswijze waarbij looks minstens zo belangrijk zijn als hartslag, trapfrequentie, gemiddelde snelheid en het aantal kilometers dat je per jaar aflegt.

Om na te gaan wat het leven als fietser precies inhoudt gaat Kees te rade bij fanatieke recreanten, (ex-)profs als Laurens ten Dam, Thomas Dekker, Karsten Kroon en Mathieu van der Poel, en spreekt hij met sleutelfiguren achter de schermen: soigneurs, journalisten, bloggers en materiaalmannen. Ze hebben een grote liefde gemeen: alleen maar een fiets.

Kees de Jong (1986) is schrijver en een fanatiek muziek- en sportliefhebber. Hij rijdt op een grijze Canyon en maakt zijn kilometers voornamelijk in de vlakke polder van Noord-Holland, waar de wind nooit een dag vrij heeft. Zijn werk werd gepubliceerd in Noordhollands Dagblad en Wielrenblad, en online op wielerblog Het is Koers!, oor.nl en nu.nl.

Met medewerking Laurens ten Dam, Thomas Dekker, Karsten Kroon, Thijs Zonneveld en Mathieu van der Poel.

‘Kees de Jong schreef een stoer en nostalgisch boek over de liefde voor de fiets.’ – wieler revue


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. De uitgaven van Wielrenblad 2021 zijn nu los te bestellen extra voordelig in de webshop, klik hier voor de webshop. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van