22-09-2014 - Skiën, Nieuws

iF3 – Den Haag

Het grootste ski film festival ter wereld komt eindelijk naar Nederland!

 

Het iF3 festival The Hague biedt de ski enthousiasteling de mogelijkheid om de nieuwste (inter)nationale freeski films te bekijken! Een vol programma, bestaande uit verschillende workshops en film blokken waarbij korte en lange films elkaar afwisselen, vormen de ideale gelegenheid om het weekend én de winter op een mooie manier in te luiden!

Op vrijdag 10 oktober 2014 vindt het iF3 festival plaats in Pathé Buitenhof in Den Haag. Naast de films en de workshops wordt ook de exclusieve premiere van enAbled vertoond. Een Nederlandse productie met paralympische sporters Bibian Mentel & Kees-Jan van der Klooster. Een reis naar Zermatt waar zij voor het eerst gaan heli-skiën samen met Matthias Haunholder, Samuel Anthamatten en Lucas Swieykowski. Je ziet hoe zij omgaan met slechte sneeuwomstandigheden, een dikke crash en weer geconfronteerd worden met de vraag: waarom blijven we terug gaan naar de bergen en onze grenzen en vaardigheden pushen?

Films die op het programma staan:

Naast de films zijn er ook workshops te volgen zoals een fotografie workshop van internationaal gerenomeerd fotograaf Stefan Schlumpf en een lezing van het Snow Safety center. Verder is er nog een foto-expositie, een fotografie wedstrijd met een amateur en pro categorie en worden de nieuwste wintersport producten getoond.

Tijdschema

17:00 Start workshop fotografie & reading Snowsafety Center.
18:30 Zaal en foto-expositie open
19:00 Start programma.
04:00 Einde afterparty in Havana

Korting op White Freeski magazine

Als je via de link onderaan de pagina een kaartje koopt voor iF3 op 10 oktober, kan je ook gelijk een abonnement aanschaffen voor White Freeski Magazine voor € 7,50 in plaats van € 9,95!
Tijdens het festival krijg je dan de laatste editie om gelijk mee te nemen en zal de allernieuwste versie een paar weken later vers op je deurmat vallen!

Over iF3 festival

logoiF3 zoekt, erkent en beloond het beste wat de freeski community en geest te bieden heeft. Sinds 2007 vormt iF3 het ultieme winter kick-off evenement dat een grote variatie aan muziek, visual arts, reis, outdoor en ski liefhebbers trekt, aangevuld door recreatieven, professionele en toekomstige Olympische atleten!

Professionele en aanstormende producers en filmers nemen de kijkers mee op avonturen van de pieken van Alaska, de backcountry van de Alpen en de straten van Québec, naar de bergkammen van Zuid-Amerika en events zoals de X-Games en Dew Tour. Van on-piste tot back-country en urban street rails, festival gangers reizen met hun ski helden mee en raken geïnspireerd voor het nieuwe winter seizoen!

 

Op de hoogte blijven van het iF3 festival? Houd dan de facebook pagina in de gaten. Ben je al stoked en wil je dit niet missen, koop hier je kaartje.

flyer

 van