28-03-2023 - Mountainbiken, Nieuws

INFINITY UNIVERSAL bagagedrager – Dé universele oplossing voor mountain- en gravelbikes

Sundern, 23 maart 2023. Mountainbikes, e-mountainbikes en gravelbikes worden steeds vaker gebruikt voor langere tochten en bikepacking vakanties. Dat betekent extra bagage meenemen. Met bikepacking tassen aan stuur, frame en zadel kom je een heel eind, maar de INFINITY UNIVERSAL bagagedrager maakt het nog gemakkelijker. Deze aluminium achterdrager weegt slechts één kilo en kan 12 kg dragen. Bruikbaar op staande achtervorken, met een hoek tussen 26 en 60°. Het klemmechanisme zorgt voor een zeer hoge stabiliteit van de drager. Die zal nooit verschuiven, hoe zwaar de omstandigheden ook zijn. Je kunt er zelfs een spatbord, tassen en een achterlicht aan  bevestigen. Ook is er een bijpassend INFINITY UNIVERSAL voorspatbord leverbaar.  

Universeel bagagedragersysteem voor montage achteraf

De INFINITY UNIVERSAL bagagedrager is geschikt voor vrijwel elke fiets of e-bike. Dankzij het verstelmechanisme kan deze bagagedrager aan elke geometrie worden aangepast. Na het losdraaien van de schroeven kan het bevestigingssysteem zowel in helling als hoogte worden ingesteld. Het quick-release systeem met duurzame nylon banden zorgt voor een gemakkelijke én solide montage op de staande achtervork. Een Torx-sleutel waarmee je de snelspanner kunt vastzetten, is bij de levering inbegrepen. Garantie 5 jaar. Adviesprijs 109.99 euro.

INFINITY UNIVERSAL. Méér dan een slimme bagagedrager

Zoals bij een groeiend aantal producten van SKS Germany heeft ook dit product meerdere functies.

Spatbord aan de bagagedrager + voorspatbord

INFINITY UNIVERSAL MUDGUARD is een matzwart achterspatbord dat je met een paar simpele handelingen onopvallend aan de INFINITY UNIVERSAL bagagedrager bevestigt. Dankzij de flexibele sandwichconstructie, waarbij zeer fijne aluminium strips in een kunststof mantel zijn verwerkt, is dit spatbord extreem robuust, buigstijf en beschermd tegen corrosie. De spatborden zijn er in twee profielbreedtes van 56 resp. 75 millimeter. Ze beschermen zowel bagage, fiets, fietser als achterliggers. SKS Germany levert ook een bijpassend voorspatbord: INFINITY UNIVERSAL MUDGUARD FRONT, eveneens in de breedtes: 56 en 75 cm. Garantie 5 jaar. Adviesprijs van beide spatborden: 24.99 euro.

MIK-kliksysteem voor tassen Aan de MIK-adapterplaat van de INFINITY UNIVERSAL drager kan je eenvoudig tassen met dit kliksysteem (vergrendeld) bevestigen. Zoals de chique fietstas INFINITY TOPBAG, met een volume van 7 liter, plus een handig elastisch bagagenet om bijvoorbeeld een regenjack bij de hand te hebben. De robuuste stof van de tas is waterdicht, met getapete naden. De grote binnenzak met rolsluiting en de gevoerde binnenvakken zorgen voor extra bescherming van de inhoud. De tas heeft reflecterende elementen en is voorzien van lussen voor het bevestigen van een achterlicht. Garantie 5 jaar. Adviesprijs 99.99 euro

Spanninga-verlichting in de bagagedrager 

De INFINITY UNIVERSAL bagagedrager is ook voorbereid op een achterlicht. Dit krachtige en minimalistische platte fietsachterlicht INIFINITY UNIVERSAL REARLIGHT is van Spanninga en zorgt voor een uitstekende zichtbaarheid. Dankzij COB-ledtechnologie overtuigt het licht met een gelijkmatige, heldere lichtstroom van 30 lumen. Het achterlicht wordt met de bijgeleverde adapter heel eenvoudig aan de bagagedrager INFINITY UNIVERSAL gemonteerd. Na de eerste montage plaats en verwijder je dit licht zonder gereedschap. Met bijgeleverde rubberen bandjes in twee maten kan het licht ook aan de zadelpen of aan de staande achtervork worden bevestigd.

Het INFINITY UNIVERSAL REARLIGHT heeft een geïntegreerde accu die via USB wordt opgeladen. Het achterlicht heeft een spaarschakelaar en een laadindicator. De accu zorgt voor een brandduur tot vijf uur. Het licht heeft de Duitse wegverkeer-goedkeuring (StVZO). Adviesprijs 29.99 euro.

10 voordelen van het INFINITY UNIVERSAL SYSTEEM:

  1. Innovatief en kwalitatief: ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland
  2. Universele montage: kan achteraf op vrijwel elke fiets worden gemonteerd
  3. Ook geschikt voor full suspensions met staande achtervork
  4. Zeer snelle (de)montage met verstelmechanisme en snelspansysteem
  5. Eenvoudig uit te rusten met INFINITY-spatbord, -toptas en -achterlicht
  6. Hoogwaardige materialen: combinatie van aluminium en kunststof-carbon
  7. Zeer licht (1 kilo)
  8. Kan 12 kilo aan bagage dragen
  9. Geleverd inclusief een in de drager geïntegreerde Torx-sleutel
  10. Ook een INFINITY UNIVERSAL-voorspatbord is leverbaar

Eerste SKS-bagagedrager voor after sales

De INFINITY UNIVERSAL is de eerste bagagedrager die SKS Germany heeft ontwikkeld voor losse verkoop (after sales). Sinds 2020 levert SKS Germany als Original Equipment Manufacturer (OEM) achterdragers voor eerste montage aan vele bekende fiets- en ebike merken, met een keuze uit 8 typen. De INFINITY UNIVERSAL-producten zijn te verkrijgen bij de officiële SKS-dealers vanaf eind maart 2023.

Voor meer informatie over de producten van SKS check hier de website!


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van