06-10-2014 - Surfen, Nieuws

John John Florence wint Quiksliver Pro

John John Florence (HAW) claimed de Quiksilver Pro France 2014, met 2.5 tot 3 meter dikke barrels, op Hossegor’s Le Gardian, voor een gigantisch publiek op het strand.

Dit was alweer stop 9 van de 2014 Samsung Galaxy ASP World Championship Tour, nog drie te gaan. Deze stop was cruciaal voor de zoektocht naar de beste surfer van de wereld voor dit jaar. Daarnaast was het een belangrijke kans voor de surfers die zich willen her-kwalificeren voor de elite tour van volgend seizoen.

John John liet weer zien dat hij de meest in-vorm surfer is van het evenement. Van begin tot eind bleef de Hawaiian de hoogste scores behalen van alle rondes. Het vertrouwen en gemak straalde van de Hawaiian af in de wisselende condities. Zijn winst tegen Jadson Andre (BRA) stelde hij veilig met gedurfde barrel rides en krachtige surf. Deze overwinning is de tweede WCT overwinning in zijn carrière.

“It has felt like such a long event and I’m so pumped to get the win in the end,” vertelt John John. “We’ve had every type of condition for this event and even finishing in barrels was a lot of work. There was a lot of water moving out there and Jadson was always going to be a tough opponent. He looked super strong against Jordy Smith in the Semi. Pumped on the win here and the support from the crowd was really impressive.”

De jonge Hawaiian heeft, na zijn sporadische start van het jaar, een goede flow te pakken. Na derde te worden in Tahiti en tweede in Trestles, pakt hij nu de overwinning in het zuiden van Frankrijk. John John is van de 8e naar de 5e plek verschoven op de ASP WCT rankings en denkt een goede kans te maken op de kroon van wereldkampioen voor dit jaar.

John John Florence is super stoked met zijn overwinning en terecht, great surfing!

Check hier de highlights

[youtube id=”G-G_arN6gnk”]

Check ook John John’s 9.0 in de kwartfinale!

[youtube id=”4ZmZpkBIvwY”]

 

 van