06-02-2014 - Kitesurfen, Nieuws

Kevin Langeree gekroond tot King of the Air 2014

In een spectaculaire strijd op het water van Big Bay bij Kaapstad, Zuid Afrika, liet de Noordwijkse O’Neill Team Rider Kevin Langeree de sterke internationale concurrentie, waaronder ook zijn aartsrivaal en mede-Nederlander Ruben Lenten, achter zich tijdens de Red Bull King of the Air contest! Kevin maakte afgelopen zondag 2 februari 2014 de meeste indruk op de jury met zijn tricks op grote hoogte, soms wel tussen de 20 tot 25 meter in de lucht, en mag zich nu een jaar lang de King of the Air noemen.

Kevin: “De condities werden tijdens de wedstrijd alleen maar steeds beter en ik had echt niet op meer kunnen hopen! De finale was super zwaar en we waren allemaal zo dicht bij de overwinning… Maar ik heb daar mijn beste heat van de hele dag gevaren en alles gegeven! Dit was de derde keer dat ik mee heb gedaan aan dit event en het was zeker een titel waarvan ik droomde die nog een keer te veroveren. Ik ben zo stoked met mijn winst!!”

[vimeo id=”85809010″]

Onder het motto ‘Go Big or Go Home’ stond de King of the Air dit jaar wederom weer volledig in het teken van big air jumps. De in totaal 24 geselecteerde extreme kiteboarders uit de hele wereld namen het in Zuid Afrika tegen elkaar op binnen dit wedstrijdformat om deze legendarische titel op één van de beste kitesurf spots ter wereld te veroveren.

De internationale jury had de zware taak om alle deelnemers te beoordelen op de hoogte van de sprongen, creativiteit en stijl. Daarbij maakten zij gebruik van een nieuwe jury tool, genaamd Xensr technologie, een innovatieve applicatie die hoogte, snelheid, airtime, zwaartekracht, locatie en 3D bewegingen van de atleten meet en vastlegt met 400x per seconde en een precisie binnen de 3mm, zodra zij een sprong landen.

Vanaf het begin van de contest was het eigenlijk al duidelijk dat de kans op een Nederlandse winnaar zeer groot was, met 6 zeer gedreven en extreem gemotiveerde Nederlandse deelnemers met de intentie zeker te laten zien wat zij waard waren. Uiteindelijk ging Kevin er tijdens de finale onder het toeziend oog van meer dan 12.000 toeschouwers welverdiend met de overwinning vandoor, op de voet gevolgd door Ruben Lenten (2de) en Steven Akkersdijk (3de). Samen betraden zij het Nederlandse erepodium tijdens één van de meest prestigieuze kite wedstrijden ter wereld, de Red Bull King of the Air 2014.

Hoofdjurylid Alex Vliege was zeer tevreden over het evenement en de resultaten, “Wat een legendarische dag! We mochten de beste riders ter wereld hier verwelkomen in Kaapstad en moeder natuur zorgde voor super condities. Eindelijk was het zover en konden we het groene licht voor de competitie geven. Kevin was zeker de welverdiende winnaar – hij deed dezelfde moves als de andere deelnemers maar steeds met een schepje er bovenop, met meer variatie en meer hoogte dan de rest!”

 van