26-05-2011 - Kitesurfen, Nieuws

Kiteboard Open 2011

Het jaarlijks terugkerende Kiteboard Open (KBO) vindt dit jaar zaterdag 11 t/m maandag 13 juni plaats. Gedurende het Pinksterweekend verandert Noordwijk in een driedaags strandfestival waar naast kitesurfen andere boardsporten en muziek centraal staan. Uiteraard worden grote kitesurfnamen verwacht en publiekslieveling Kevin Langeree, wereldkampioen 2009, zal dan voor het eerst sinds zijn blessure van september 2010 weer voor een publiek op zijn board staan.

Drie dagen lang kitefestival
Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de wereld van kitesurf is er een uitgebreid programma met diverse onderdelen. Expression session van de pro’s, een rookiecontest, een teamrace en een big air contest.

En voor degenen die zelf een poging willen wagen zijn er kitesurfclinics, maar ook sup- (stand up paddle) en surfclinics. Bovendien biedt de grote trampoline de mogelijkheid om op het droge de handle pass te verbeteren. Daarnaast maakt de beach market met aantrekkelijk geprijsde kleding en hardware het festival compleet.
Naast het dagprogramma is op zaterdagavond Movies@TheBeach met de beste kite- en surffilms en zondagavond wordt het gegarandeerd laat met het populaire beachfeest waar onder meer de band Kensington zal spelen en Ruben Lenten & Friends draaien.

Fight
Zelf een stichting zijnde heeft KBO een zwak voor andere stichtingen, en zeker als deze voor een doel strijden dat vele mensen in Nederland raakt. Daarom heeft het KBO Fight, onderdeel van KWF Kankerbestrijding, een speciaal plekje op het festivalterrein gegeven. Want 1 op 3 mensen krijgt in zijn leven kanker, waarvan 3500 Nederlanders tussen de 20 en 40 jaar. Naast voldoende informatie worden mooie zonnebrand insmeeracties verwacht.

Gratis
Dit evenement is toegankelijk voor iedereen die van strand, golven en zee houdt en wil kennis maken met deze snelgroeiende en spectaculaire sport. Zowel toegang als deelname aan activiteiten zijn gratis.

Kijk voor meer info op de Kiteboard Open website.

 van