Komoot lanceert Inspiratie-feed in Nederland

Potsdam 8 juli 2020 – Komoot, de populaire routeplanning- en navigatie-app en de grootste digitale community van outdoorliefhebbers in Europa, heeft zijn Inspiratie-feed gratis beschikbaar gemaakt voor gebruikers in Nederland. En dankzij een update aan de aanbevolen Tours feature is het nu makkelijker dan ooit om kant-en-klare routes te vinden vanaf elke gewenste locatie.

Tot nu toe hebben komoot-gebruikers in Nederland komoot hoofdzakelijk gebruikt voor het plannen, navigeren en registreren van hikes en fietstochten, met de interactieve kaart van komoot als voornaamste bron van informatie. Vanaf vandaag kunnen komoot-gebruikers inspiratie opdoen in de Inspiratie-feed, die als nieuwe tab in de mobiele komoot-app en de webversie verschijnt. 

De Inspiratie-feed van komoot is een nieuwsoverzicht vol met leuke informatie en inspirerende content op maat voor elke gebruiker: van de avonturen die vrienden beleefd hebben tot uitgebreide fiets- en wandelgidsen op basis van waar de gebruiker zich bevindt. Komoot-gebruikers krijgen hier verbeterde Tour-aanbevelingen en inspirerende route-Collecties op basis van hun favoriete outdooractiviteit te zien. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid de activiteiten van andere avonturiers in de regio te volgen. Ook krijgen ze aanbevelingen voor interessante komoot-gebruikers om te volgen. Zo is er nog meer inspiratie voor toekomstige avonturen te vinden. Komoot is al dé plek waar de outdoorcommunity online met elkaar verbindt, en nu, met de Inspiratie-feed, ook nog een mooie bron van inspiratie voor Nederlandse outdoorliefhebbers.

Inspiratie op maat verzorgt door lokale redacteurs en gebruikers Van Tour Collecties per thema samengesteld door lokale komoot-redacteurs, tot regionale gidsen die slimme technologie gebruiken om Tour-aanbevelingen te tonen voor de geselecteerde sport en regio: komoot-gebruikers in Nederland hebben nu de beschikking over duizenden mogelijkheden voor outdooravonturen. Ver weg, of juist dichtbij huis.

Komoot presenteert gebruikers de beste Tours – waar ze ook zijn. De komoot-kaart bevat miljoenen Highlights, tips en aanbevelingen die door lokale experts zijn gemaakt om anderen te helpen betere avonturen te plannen. De Tour-aanbevelingen van komoot zijn gebaseerd op locatie en zijn het resultaat van slimme technologie die de beste routes en Highlights in de buurt van de gebruiker vindt. Door rekening te houden met bijvoorbeeld wegtype, ondergrond, activiteit, relevante Highlights en kwaliteit van beeldmateriaal, kan komoot geweldige aanbevelingen doen voor wandel-, fiets-, en hardlooproutes. Hiermee is het verkennen van de natuur met komoot nu nog makkelijker. Aanbevolen Tours bevatten automatisch de best gewaardeerde Highlights op de route en Tour-aanbevelingen in andere gebieden zijn eenvoudig zichtbaar door in of uit te zoomen op de kaart. Deze aanbevelingen worden ook in een lijst gepresenteerd, waarbij de Tours met de hoogste kwaliteit bovenaan staan.

Bekijk Tour-aanbevelingen en ontdek hier meer over hoe de aanbevelingen van komoot precies werken.

Neem deel aan een webinar over de nieuwe Inspiratie-feed in Nederland Wil je meer weten over hoe je alles uit de planner van komoot en de nieuwe Inspiratie-feed kunt halen? Doe mee aan het live webinar met onze community manager Ruby.

De webinar is komende maandag 13 juli vanaf 19.30u voor iedereen te volgen. Schrijf je in via de Eventbrite link.

Komoot proberen?

Wil jij komoot eens proberen, klik dan hier! Meld je aan voor een komoot account en download een gratis kaartenbundel naar keuze, door gebruik te maken van onze vouchercode: WIELRENBLAD2020.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van Wielrenblad. Dan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van