Lancering van North Foil, Reach & Freestyle Collections

De release van de nieuwe 2021 Foil-collectie luidt de evolutie van North in van kitefoiling naar wing-, surf- en SUP-foiling. De nieuwe 2021 Reach Performance Freeride kite, lichter dan ooit en ready to do it all, dient als een tijdige herinnering dat vrijheid geen plaats is. En de 2021 Freestyle-collectie toont de PULSE kite, FOCUS en FLARE twin-tip boards en FIX boots ontworpen en verfijnd in 2021 voor een ongeëvenaarde riding experience.

Lancering van North Foil, Reach & Freestyle Collections

FOIL COLLECTION  

Run the water. Fly the water. Be the water. 
Bij North begrijpen ze de fysica in de natuur en de elementaire krachten die de planeet aandrijven en ons, als mensen, ertoe brengen om steeds dichter bij deze krachten te komen. De ontwerpen gebruiken en sturen de krachtigste kracht van de aarde – water – zodat je rijdt alsof je er deel van uitmaakt. North heeft scheepsbouwkundige principes toegepast – waar hydrodynamica en aerodynamica elkaar ontmoeten – om de nieuwe Foil-collectie te creëren. Als je op North-folies rijdt, draagt ​​70% van de wereld zelf – water – zijn energie over aan jou, die ook voor 70% uit water bestaat. Het is deels natuurkunde. En deels kungfu.

De 2021 Foil-collectie gaat in première met de geheel nieuwe Nova wing, de geheel nieuwe Seek, Swell, verfijnde Scoop en Sense foilboards, nieuwe Free en Free-V foil straps en nieuwe SONAR front wings en Sonar Editions. Elk product is het resultaat van dezelfde aandacht voor detail, kwaliteit en eenvoud van ontwerp die synoniem zijn met het merk North.

Lancering van North Foil, Reach & Freestyle Collections

SONAR FOILS 

Race-foil design goeroe George Hradil en voormalig America’s Cup scheepsingenieur, Uli Sommerlatt, hebben een volledig nieuwe reflexed hydrofoil technologie ontwikkeld. De geheel nieuwe gereflecteerde camber line 1500R, 1850R en 2200R carbon front wings zijn fenomenaal in alle disciplines. Ze zijn niet alleen stabiel en controleerbaar, maar ze hebben ook een ongelooflijk snelheidsbereik. Ze kunnen bij zeer lage snelheden aan de slag gaan en maken ook comfortable high-speed riding mogelijk.

Hradil zegt dat het gereflecteerde foil section de hydrofoil gemakkelijker maakt om te rijden: “Een gereflecteerd airfoil is aan de voorkant naar beneden concaaf en de achterrand is iets naar boven gericht. Dat betekent dat deze achterrand geen lift creëert aan de achterkant van het draagvlak. In feite is er een gelokaliseerde neerwaartse kracht op de achterrand van de wing, die als een stabilisator fungeert. Dus als je een gereflecteerd draagvlak gebruikt, is het alsof je een ministabilisator in de achterrand van de wing hebt ingebouwd. “

Lancering van North Foil, Reach & Freestyle Collections
“There’s no better feeling than connecting waves or riding lumps

De nieuwe High Aspect HA1250 en HA1450 Front Wings zijn het meest efficiënt voor wingfoiling, met de hoogste lift, verpompbaarheid en windward performance. Deze, en de kleinere Sonar front wings, mixen en matchen binnen het uitgebreide Sonar Modular Foil System, waaraan North nieuwe CF Carbon Editions en AF Foil Editions hebben geïntroduceerd die speciaal zijn ontworpen voor higher loads. Elk onderdeel binnen het Sonar Foil-systeem is uitwisselbaar en compatibel, waardoor riders hun aangepaste quiver kunnen bouwen die specifiek is voor elke foil discipline.

Brand Director Mike Raper schuimt over de nieuwe reeks hoogwaardige producten met foilen: “There’s no better feeling than connecting waves or riding lumps. Foiling allows us to transfer energy with incredible efficiency. It’s the transferral of power – that feeling of limitlessness. It’s how we ride. And we’re passionate about sharing our learnings as the sport evolves. It’s exciting to be progressing our high-performance designs into new uncharted territory.”   

NOVA  

De legendarische North kite-ontwerper Pat Goodman put uit aerodynamische principes en 25 jaar ongeëvenaarde ontwerpervaring om een ​​nieuwe performance freeride wind wing “lighter, more stable and with more control than anything before” te creëren. De geheel nieuwe Nova is een krachtige, uitgebalanceerde vleugel met een enorm bereik en heeft een verbinding met een extra grote diameter tussen de leading edge en de gebogen middensteun voor stijfheid.

Pat Goodman bedacht de nieuwe Nova: “Hoe kan ik wat kite / windsurf / deltavlieger technologie in de wing toepassen? Natuurlijk heeft elke discipline zijn eigen set prestatieparameters en gedragingen. Maar het eerste dat me opviel toen ik veel van de wings op de markt evalueerde, was dat ze een verbazingwekkende hoeveelheid doorbuiging in de veerpoot hadden tijdens het rijden. Vooral als je iemand zou zien springen, ze bogen gewoon zo veel. “Om de doorbuiging te beperken, hebben we veel voorspanning of pre-twist in de wing ingebouwd, zodat wanneer deze wordt geladen, deze in een efficiënte vorm wordt vergrendeld die krachtig is, goed vooruit rijdt en goed tegen de wind in presteert. De feedback van de riders is unaniem indrukwekkend; iedereen die op de Nova springt, zegt: ”Wow, it’s just rock solid. Hij presteert beter voorwaarts en tegen de wind in dan alles wat ik ooit heb gereden “, zegt Goodman.

Lancering van North Foil, Reach & Freestyle Collections

FOILBOARDS   

Master board-shaper Jaimie Scott onthult doorbraken in het foilboard-ontwerp voor direct herstel van de landing met stabiele overgangen, vroege starts en soepele landingen – wind of geen wind. De geheel nieuwe Hybrid Carbon Technology Seek wing / SUP, Swell-prone surf en Scoop foilboards hebben geïntegreerde PVC stringers voor prestaties en duurzaamheid en zijn voorzien van handige nieuwe DropBox fast foil-montagesysteem. Het nieuwe Sense kite / wake foilboard behoudt zijn robuuste, lage wood-core construction en snelle foil set-up. Jaimie Scott herinnert zich het ontwerpproces achter de Seek and Swell foilboards, moeiteloos herstel van de touchdown: “When designing the hull shape, my goal was to enable as much release as possible, so you won’t slow down if your board touches the surface. As soon as we introduced the crisp edges and the cutaways, it meant you could touch down and then lean it back and come back up. You wouldn’t stick and slow down. For both the Seek and Swell that was a real breakthrough.”  

Mike Raper gelooft dat een true heritage van Noord-designesthetiek doorkomt met de nieuwe Foil collectie. “We created the brief around the highest technology possible – balancing the technological experience of America’s Cup naval architect Uli Sommerlatt with the craftsmanship of multi-discipline shaper Jaimie Scott. There are no gimmicks. Just pure, clean design, with maximum simplicity. An elegant, beautiful balance of technology and craftsmanship.”  

Lancering van North Foil, Reach & Freestyle Collections

BEREIK PRESTATIES FREERIDE KITE

Time and tide wait for no-one. North’s bestverkochte Reach-kite staat voor waar vrijheid en prestatie samenkomen. Ze zijn misschien niet vrij om naar believen de wereld rond te reizen, maar vrijheid is geen plaats. Avontuur is hier en nu en altijd voor het oprapen. De geheel nieuwe 2021 Reach Performance Freeride kite is ready to do it all. Boost, loop, foil, surf – dit is de vlieger van de avonturier. In 2021 the Reach features highest quality low-profile, low-elongation bridle lines voor een nog directere respons. North heeft ook lighter weight bladders in alle maten in het assortiment geadopteerd, de vorm verfijnd en het korte responsieve hoofdstel opnieuw afgestemd voor een snelle, exponentiële depower, zodat je sneller en efficiënter kunt vliegen in een nog groter aantal omstandigheden.

“Veel mensen focussen alleen op het gewicht van grotere kites, maar eigenlijk worden kites steeds kleiner op hydrofoils. Het is nu dus belangrijk om een ​​lichte kite van 7 meter en een lichte kite van 9 meter te hebben, want de Reach is de kite die je normaal gesproken gebruikt. Als je gaat hydrofoilen in zeer lichte omstandigheden, “zegt Pat Goodman. “Persoonlijk geniet ik van het rijden op de Reach, alleen vanwege het uitgebalanceerde, lichte en speelse gevoel dat hij heeft tijdens het rijden. Hij reageert erg snel. Hij is erg intuïtief en hij is erg sportief. It’s just a lot of fun.”

Lancering van North Foil, Reach & Freestyle Collections

FREESTYLE COLLECTION   

2021 Freestyle is een viering van het atletische vermogen van de riders – de kracht en gratie van beweging en de niet aflatende toewijding aan hun vak – op een manier die water en lucht in vuur en vlam zet. North heeft een nieuw materiaal geïntroduceerd in de 2021 Pulse Freestyle Wakestyle kite, dat, zegt Pat Goodman, het gedrag van de kite verandert, omdat het de shape van de profiles verandert. “It’s imperative that the canopy where it’s attached to the leading edge can grow uniformly under inflation. Replacing some of the heavier Dacron reinforcements with a new heavy-duty canopy material saves weight. It creates a smoother, more efficient profile entry, which gives you better handling and a more balanced feeling, more drive through the kite loop and a faster recovery. The refinements also improve slack line and pop.”   

Lancering van North Foil, Reach & Freestyle Collections

Het nieuwe Focus Freestyle / Wakestyle board heeft een progressieve rocker en een vierkanter vlakkere outline met een nieuwe tipvorm om ultieme pop te genereren voor agressieve freestyle moves. De in 2021 ingetrokken puntvorm zorgt voor extra duurzaamheid. Het 2021 Flare Wakestyle / Park-board heeft een hoge wakestyle rocker, PressFlex-tips en een duurzame, wrijvingsarme P-tex-base, ook met een nieuwe pulled-in tip shape. De nieuwe Fix boots hebben een nieuw verlengde flexzone van neopreen voor meer bewegingsvrijheid – en nieuwe gestroomlijnde gespen voor eenvoudigere aanpassing met één hand. North Director of Engineering Hugh Pinfold zegt: “Most of our competitors are just using wakeboard boots – but ours are lower cut so you can get into a solid kite position/stance for going upwind. This, combined with improved flexibility in the mid-section of the boot, allows you to lean back more and drive upwind or engage a rail.” 

Om de nieuwe 2021 North Foil en Freestyle Collections en Reach kite te bekijken, klik hier!


Word abonnee van Soul Magazine zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel hoeft te missen. De nieuwe uitgave van Soul is ook los te bestellen via de Soul Webshop of in de betere boekhandels. Volg Soul Magazine op Facebook en Instagram!

 van