07-10-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Liv Cycling introduceert de Intrigue X E+ Trail E-bike

Liv Cycling heeft vandaag haar Intrigue X E+ geïntroduceerd. Dit is de eerste elektrische trailbike met 29 inch wielen van het merk. De geometrie van het frame, specifiek voor vrouwen gemaakt, is verstelbaar met behulp van Flip Chip. De Intrigue X E+ is uitgerust met de krachtige SyncDrive Pro motor. Dit maakt haar een ideale e-trailbike voor diegenen die verder willen gaan. De Intrigue X E+ is er in de maten XS, S, M en L. Voor optimale balans en wendbaarheid wordt het XS-frame geleverd met 27.5-inch wielen. De overige maten hebben 29 inch wielen.

Liv Intrigue X E+

“De Intrigue X E+ is de ultieme e-bike voor elk off-road avontuur”, zegt Cassandra Chou, manager van de productcategorie e-bikes bij Liv Cycling. “Deze veelzijdige fiets werkt zich snel tegen heuvels op en leent zich uitstekend voor technische afdalingen. De batterij heeft een grotere capaciteit voor een groter bereik. Samen met de compromisloze bouw zorgt de Intrigue X E+ voor veel en langdurig plezier op de trails.”

De framegeometrie van de Intrigue X E+ en afstelling van de vering zijn ontwikkeld volgens de 3F-ontwerpfilosofie (Fit, Form en Function) van Liv. Bij 3F draait het allemaal om kennis en data over gewichtsverdeling en lichaamsbouw van vrouwen wereldwijd. Liv weet daardoor precies hoe de framegeometrie moet zijn om een optimale zithouding te creëren waarin vrouwen hun krachten maximaal en op een efficiënte manier kwijt kunnen. Daarnaast is de vering specifiek op vrouwen afgestemd voor zo goed mogelijke prestaties. Zij ervaren meer tractie, controle en vertrouwen.

Liv Intrigue X E+

Langere afstanden, krachtige ondersteuning

De SyncDrive Pro motor op de Intrigue X E+ zorgt voor een krachtige en tevens natuurlijk aanvoelende ondersteuning. Dit systeem biedt ondersteuningsniveaus met supportratio’s van 100 tot 360 procent. Dat betekent dat in de hoogste modus de hoeveelheid menselijke spierkracht wordt omgezet in 360 procent trapondersteuning. Hoe ver de rijder kan fietsen, hangt af van het terrein, de hoogte, de acceleratie, het gewicht en andere omstandigheden. Als de batterij volledig is opgeladen, gaat hij tot 190 kilometer mee voordat hij weer aan de lader moet.

De Intrigue X E+ is uitgerust met de nieuwe EnergyPak Smart-batterij met een capaciteit van 625 wattuur. Deze is geïntegreerd in de onderbuis van het lichtgewicht en duurzame Aluxx SL aluminium frame. Dat zorgt voor een strak uiterlijk. De batterij is gemakkelijk uit het frame te halen voor het opladen, vervangen en elders opbergen. De Intrigue X E+ wordt geleverd in combinatie met een slimme oplader voor een langere batterijlevensduur en snelle oplaadtijd.

Liv Intrigue X E+

Fietsers selecteren de ondersteuningsmodus met behulp van de nieuwe RideControl Ergo bedieningsunit op het stuur. Deze heeft ergonomisch ontworpen knoppen en een strak ontwerp, wat zorgt voor gemakkelijke en intuïtieve bediening. RideControl Ergo voorziet in Smart Assist en Walk Assist. Bij Smart Asisst levert het systeem automatische ondersteuning. Op basis van de data van alle ingebouwde sensoren weet de motor exact hoe sterk de support op dat moment moet zijn. Walk Assist helpt de Intrigue X E+ vooruit als je met de fiets aan de hand loopt.

Customized rijgedrag

De Intrigue X E+ beschikt over Giants toonaangevende Maestro 2.0 achtervering met een veerweg van 140 millimeter en Flip Chip, gecombineerd met een voorvork met 150 millimeter veerweg. Met behulp van de Flip Chip kunnen rijders de framegeometrie instellen op basis van hun rijstijl en het terrein. De hoge positie biedt een agressievere geometrie en is bedoeld voor behendigheid tijdens technische beklimmingen. De lage positie is er voor stabiliteit tijdens snelle afdalingen over ruw terrein. 

Liv Intrigue X E+

Geen compromissen

De voorste driehoek en achterbrug van het frame, met mooi afgewerkte lasverbindingen, zijn gemaakt van Aluxx SL aluminium. Dit zorgt voor de best mogelijke verhouding tussen sterkte en gewicht en een prettig rijgedrag. De Intrigue X E+ is uitgerust met een 1×12 aandrijflijn, hydraulische schijfremmen, een dropper seatpost, een nieuwe, verbeterde beschermer van de liggende achtervork en Liv’s gloednieuwe Sylvia SL E+ zadel. Bij de keuze in onderdelen is geen enkel compromis gesloten.

Liv Intrigue X E+

Performance en handling

De Intrigue X E+ is voorzien van Boost-naven voor optimale wielstijfheid. Het frame is ontworpen met voldoende ruimte om bredere banden – tot 2.6 inch – te monteren. De Intrigue X E+ wordt standaard geleverd met een tubeless wielset en tubeless banden. Die bieden veel tractie en verkleinen het risico op een lekke band.


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van