MAGURA lanceert eigen webinarplatform

Openingsevent op 16 maart

Tijdsefficiënt, plaatsonafhankelijk, live! – Met een eigen webinar-platform biedt MAGURA Bosch Parts & Services per direct een nieuw online-alternatief voor klassikale trainingen op locatie. Het eerste webinar met voertaal Engels start op 16 maart en heeft als onderwerp: verbeteringen van de performance bij een MAGURA schijfrem.

Met het webinarplatform biedt de remspecialist uit Duitsland per direct online-seminars aan die speciaal op de eisen van de vakhandel zijn afgestemd: Van interessante onderwerpen op het gebied van onderhoud via waardevolle tips ter bevordering van de verkopen tot exclusieve introducties van nieuwe producten.

De nieuwe MAGURA webinars zijn daarbij niet alleen een antwoord op de corona-pandemie, maar ook een waardevolle aanvulling op het eigen locatiegebonden opleidingsaanbod voor de vakhandel. In het kader van een voortdurend veranderend productlandschap moeten de webinars ertoe
bijdragen de opleidingsinspanning voor de vakhandel zo gering mogelijk te houden en toch alle nodige informatie te blijven bieden. Deelnemen gaat gemakkelijk met de computer, tablet of smartphone en is dus niet alleen flexibel, maar vooral ook onafhankelijk van de plaats waar iemand zich bevindt. Ondanks de online-uitvoering bieden de webinars een optimale interactiviteit om in te kunnen gaan op de wensen van de deelnemers. Alle webinars vinden live plaats, zodat deelnemers via chat in contact kunnen komen met de MAGURA-experts en zo actief mede vorm kunnen geven aan het webinar.

De webinarinhoud is met productinformatie, aanbevelingen voor verkoopgesprekken en met technische tips zowel gericht op verkoop- als werkplaatspersoneel van de fietsvakhandel. Voorkennis is niet noodzakelijk. De aanmelding is voor MAGURA dealers gratis en per direct comfortabel mogelijk via het platform magura-webinar.com en de webshop magura-b2b.com. Voertaal van het webinar is Engels. In het kader van de corona-pandemie is het voor MAGURA-medewerkers slechts op beperkte schaal mogelijk om te reizen. Als gevolg van deze reisbeperkingen
is het momenteel niet mogelijk landspecifieke webinars te organiseren.

Webinar-première op 16 maart: expert talk rondom een perfecte setup, montage en onderhoud van de MAGURA schijfremmen

In de eerste webinar krijgen vakhandel-medewerkers in 45 onderhoudende minuten belangrijke informatie over de verbetering van de performance van MAGURA schijfremmen. De experts geven waardevolle tips over het onderhoud van een schijfrem en adviseren over de MAGURA #customizeyourbrake tuning parts, vooral over remschijven, remhendels en remblokjes. Met de juiste rem-setup kan de performance van een schijfrem niet alleen duidelijk worden verbeterd, maar ook bijgeluiden, verhoogde slijtage of fading worden voorkomen. Het presentatorenteam van de webinar biedt een frisse mix van MAGURA-experts en de ex-downhillprofessional Jasper Jauch als ervaren gebruiker uit de praktijk – voor de praktijk. MAGURA Area Sales Manager Peter Goldbeck en Content Manager Dominik Voss geven belangrijke informatie rondom de producten van MAGURA. Voertaal van het webinar is Engels. Nog meer webinars zijn al gepland en de aanmelding hiervoor zal binnenkort worden geopend.


Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van Wielrenblad of UP/DOWN. Dan ontvang je alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van