12-01-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Nieuw Canyon CLLCTV XCO team gaat voor goud in 2022

Met een selectie van een aantal van ‘s werelds meest getalenteerde mountainbikers betreedt het nieuwe Canyon CLLCTV XCO Team de crosscountry scene met ambitieuze doelen. Het team wordt aangevoerd door Loana Lecomte, vorig jaar zette deze 22-jarige Franse atlete de World Cup … met een solo overwinning en de overall UCI-titel. In 2022 zal ze nog beter zijn uitgerust om de winst te pakken met haar nieuwe Canyon Lux en Exceed. Naast haar zullen landgenoot Thomas Griot, die regelmatig in de top tien eindigt, en regerend Duits XC Marathon kampioen Luca Schwarzbauer het team versterken. Naast goede resultaten rijden in de World Cup wedstrijden is het team vastbesloten om de boel op te schudden bij de XCO Wereldkampioenschappen op Franse bodem in Les Gets.

Bij de junioren was Loana Lecomte (op de foto hierboven met haar Canyon Lux) een coureur om rekening mee te houden. In haar eerste seizoen won ze goud bij de Franse junioren kampioenschappen XCO en het jaar daarop won ze zilver bij de Europese junioren kampioenschappen en de wereldkampioenschappen. Na vier opeenvolgende overwinningen in de wereldbeker heeft ze haar claim op de algemene UCI-titel zo goed als veroverd. Loana is blij om voor een nieuw team te rijden en traint hard voor het wereldkampioenschap van dit jaar op haar thuisbasis.

Thomas Griot is 27 jaar en afkomstig uit Annecy, Frankrijk. Hij sloot 2021 af met een derde plek op de Copa Catalana Internacional BTT in Girona en is klaar voor een nieuw seizoen in een nieuw team. “Ik ben super enthousiast over de overstap naar Canyon. Het is een geweldige kans voor mij en ik geloof dat met Canyon’s toewijding aan hun atleten, we in staat zullen zijn om op het hoogste niveau te concurreren.” Griot heeft als doel gesteld om in 2022 meer top-5 plekken in wereldbekerwedstrijden te behalen en om de Franse nationale titel veilig te stellen. Met een top-tien klassering in de wereldbeker van 2021 en een podiumplaats bij de race in Leogang, bevindt Griot zich in een goede positie om verder te bouwen op zijn succes en van 2022 een jaar te maken om nooit te vergeten. Wanneer Luca Schwarzbauer niet aan het studeren is voor zijn studie Industrial engineering aan de Esslingen University of Applied Sciences is de 25-jarige Duitser in training voor zijn aankomende crosscountry race. Met een vierde plaats bij de Duitse kampioenschappen XCO in 2020 en een plaats op het hoogste podium bij de Duitse kampioenschappen XC Marathon in 2021, is de basis gelegd voor Luca om een stap in de schijnwerpers te zetten.

Luca zegt over zijn nieuwe team: “Het is een grote sprong voor mij. Ik ben blij dat ik deze kans krijg. Ik ben er zeker van dat ik heb wat nodig is om met de besten te racen en de teamstructuur en training gaan een grote rol voor me spelen om door te stoten naar dat volgende niveau en me te meten met niet alleen de besten in Duitsland, maar de besten in de wereld.” Luca is van plan om in 2022 verder te gaan waar hij het jaar ervoor was gebleven: vechten voor consistente resultaten en een top-tien klassering.

Net zoals de racers gedreven zijn om op hun allerbest te presteren, is Canyon toegewijd om het team te voorzien van alle middelen die zij nodig hebben om te slagen. Canyon designers en engineers werken nauw samen met de beste coureurs ter wereld om waardevolle feedback te krijgen, die gebruikt kan worden om de grenzen steeds verder te verleggen en om fietsen te ontwikkelen die kampioenschappen winnen. De resultaten spreken voor zich: Ontelbare nationale en internationale overwinningen, naast wereldkampioenschappen, grote etappeoverwinningen en Olympische medailles. Het nieuwe Canyon CLLCTV Team, bestaande uit Loana Lecomte, Thomas Griot en Luca Schwarzbauer, zal dit palmares zeker nog verder uitbreiden. In februari wordt er zelfs nog een extra atleet aangekondigd. Stay tuned!

Meer info over het nieuwe Canyon CLLCTV Team is beschikbaar op canyon.com.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van