Nieuwe Shimano pedalen

De nieuwe PD-EF202 en PD-EF205 platte pedalen op instapniveau bieden een aantrekkelijke upgrade voor de recreatieve fietser en er zijn nieuwe PD-ME700 pedalen voor trail rijden.

Hoewel het Shimano’s SPD-systeem een begrip is als het gaat om klikpedalen, staan de platte pedalen van de fietsonderdelenproducent ook bekend om hun ongeëvenaarde kwaliteit. Nu vergroten twee nieuwe platte pedalen Shimano’s aantrekkingskracht voor consumenten die op zoek zijn naar betrouwbaarheid tegen een instapprijs.

De aantrekkelijke nieuwe PD-EF205- en PD-EF202-pedalen zijn licht voor metalen platte pedalen (ze komen respectievelijk op 612 gram en 512 gram) hebben een dun profiel, brede pedaal-naar-schoen-verbinding en zijn een aantrekkelijke upgrade voor mountainbikes, trekking- en woon-werkfietsen.

De nieuwe Shimano 2020 pedalen

Beide pedalen hebben een groot holvormig platform om een breed contactvlak met flat pedal schoenen te creëren en om een stabiel pedaalplatform te bieden. De nieuwe PD-EF205 heeft een gesloten body van resin en een stabiel platform voor casual MTB-rijden, stadsgebruik en trekking met casual schoenen. Aan de andere kant is de PD-EF202, met zijn open modderafscheidend ontwerp, meer bedoeld voor e-MTB-gebruik met casual- of sportschoenen.

De pedalen zijn gemaakt van een licht aluminium body en hebben een duurzame chromoly stalen pedaalas, met hetzelfde ontwerp als de hoogwaardige modellen van Shimano, compleet met een onderhoudsvriendelijke cartridge-aslager, wat betekent dat ze een duurzame toevoeging voor iedere fiets zijn.

De PD-EF205 heeft een resin wrijvingsplaat voor extra grip op casual schoenen, terwijl de PD-EF202 gegoten pinnen heeft om een stevige verbinding te maken met platte schoenzolen.

PD-ME700

Als aanvulling op Shimano’s nieuwe pedaalintroducties in 2020 is het nieuwe trailgerichte PD-ME700 SPD-pedaal.

Perfect voor gebruik met mountainbikes, e-mountainbikes en gravelfietsen, de nieuwe dubbelzijdige ME700-pedalen worden geleverd met een brede platformkooi om de binding te beschermen en een groter contactgebied voor schoenzolen, wat een perfecte match vormt met Shimano’s All-Mountain-schoenen.

De PD-ME700 is ontworpen voor ruig rijden met een duurzame aluminium body en een chromoloy stalen pedaalas. Net als de meeste andere offroad-pedalen van Shimano, wordt de PD-ME700 geleverd met gemakkelijk te onderhouden patroonlagers om vuil en vocht buiten te houden, waardoor er minder onderhoud nodig is. De nieuwe PD-ME700-pedalen wegen 540 gram en worden geleverd met een paar SM-SH51-schoenplaatjes.

De PD-EF202 (zwart) zal vanaf juli in de winkels liggen, de PD-EF205 en de PD-ME700 worden eind augustus verwacht.

Adviesprijzen:
EF202 vlak met noppen € 35,99
EF205 vlak met noppen € 39,99
SPD ME700 met schoenplaatjes SM-SH51 € 47,99


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van