13-11-2017 - Skiën, Nieuws

Nieuwe wintersportzaak geopend in de Brabantse sneeuw

Na verbouwing van de tijdelijke pop-up store in Skidôme Rucphen heeft Mount in september 2017 een tweede permanente wintersportspeciaalzaak geopend – dit keer in de Brabantse sneeuw. Sinds 2016 kunnen Belgische en Nederlandse wintersportfanaten al terecht in Zeeuws-Vlaanderen bij Mount Terneuzen. Beide Mount-winkels zijn gevestigd in de panden van de overdekte skibanen van Skidôme.

Try before you buy – materiaal testen wanneer je wilt

De unieke locatie van beide Mount-winkels naast de indoor-pistes heeft veel voordelen voor de klanten. Bijvoorbeeld je board of ski’s waxen voor je de baan op gaat. Of handschoenen en sokken aanschaffen als je die vergeten bent. Maar het grootste voordeel is de mogelijkheid om ski’s of een snowboard in de sneeuw voor aankoop te kunnen testen op de piste. Eigenaar Maarten Vlamings: “Dit kan bijna nergens, hiermee onderscheiden wij ons van andere wintersportspeciaalzaken. We krijgen hier alleen maar positieve reacties op van onze klanten.” Maarten voegt lachend toe: “Een auto wil je toch ook van te voren testen? Wil je weten welke modellen we in test hebben? Kijk dan op www.mountwebshop.nl

Kids meegroeiplan

Naast het dagelijks testen van materiaal biedt Mount nog een service die je zeker niet overal tegenkomt, namelijk een meegroeiplan voor (ouders van) skiënde kinderen. We vragen Maarten waarom Mount dit aanbiedt: ”Wintersport met kinderen is al duur genoeg. Daarnaast heb je geen gedoe meer met huurmateriaal en als je indoor een paar lesjes neemt plus een weekje naar het buitenland gaat heb je het er gegarandeerd uit!”

Samenwerking met Skidôme

Nicky Broos, eigenaar van Skidôme, is ook blij met de ontwikkelingen en opening van de Mount-winkels binnen Skidôme Rucphen en Terneuzen. Nicky: “Dit maakt de totale wintersportbeleving compleet. Alles onder 1 dak.” Nicky voegt er nog aan toe: “Onze gasten kunnen we nu van A tot Z bedienen, beginner of gevorderd. Ze gaan nu goed voorbereid op wintersport.” Wat vindt hij zelf de sterkste punten van de Mount winkels? “Je kunt nu zelfs je ski’s of snowboard binnen 5 minuten nog even laten waxen voordat je de baan opgaat! En mocht er een groot onderhoud gedaan moeten worden, kun je ze binnen een paar dagen weer ophalen, voordat bijvoorbeeld je volgende les weer begint. De winkel is erg laagdrempelig en het personeel staat altijd klaar om de gasten van deskundig advies te voorzien.” aldus Nicky.

Naast kleding en accessoires van bekende merken in de wintersportwereld zoals O’Neill, IcePeak, Oakley en Poederbaas kunnen de echte skifanaten ook terecht voor wat exclusievere merken zoals Rossignol, Salomon en Luhta. En voor de snowboarders heeft Mount dit jaar onder andere kleding van 686, Rehall en Airblaster ingekocht. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment hardware: ski’s en snowboards van allerlei merken. Op www.mountwebshop.nl is de hele collectie te bekijken. Maarten: “En weet je al wat je wilt of woon je wat verder van Zuid- Nederland vandaan? Dan kun je hier ook makkelijk online shoppen natuurlijk.”

Voor meer info over de winkel en openingstijden bezoek je deze website.

 van