13-10-2014 - Nieuws, Wielrenblad

NTFU stoomt door naar 60.000 leden

Wielersportbond NTFU bereikte aan het eind van deze zomer de grens van 60.000 leden. Merel Balfoort (28) schreef zich in bij Vrouwenwielrenvereniging Langszij uit Nijmegen en werd door de NTFU in het zonnetje gezet.

De NTFU groeit hard in ledenaantal: de afgelopen 3 jaar groeide de bond met bijna 25%. Een grote bijdrage aan deze groei is afkomstig van het aantal individuele leden: de teller staat inmiddels op 10.000 fietsers die zich rechtstreeks bij de NTFU aan hebben gesloten. Toch meldde het 60.000e lid zich aan bij een vereniging. “Een logische stap wanneer je structureel wilt werken aan fietstechniek en conditie” vertelt Wil Noorman, vice-voorzitter van de NTFU. “Binnen onze verenigingen is een schat aan ervaring en kennis aanwezig. Bovendien werken steeds meer verenigingen met NTFU-gecertificeerde trainers en kun je er vanuit gaan dat je op een verantwoorde manier aan de slag gaat.”

Vrij

“Ik wilde lekker buiten zijn en mijn hoofd leegmaken.” Dat waren de voornaamste drijfveren voor Merel Balfoort om vorig jaar juli een racefiets te kopen. Zij werd dit seizoen lid van VWV Langszij uit Nijmegen en draait daar haar rondjes. “Ik sport veel, waarbij het fietsen een heerlijke aanvulling is op wat ik al allemaal doe. Je kunt de fiets altijd pakken, bent nergens aan gebonden en je komt nog eens ergens. Ik wilde eerst de techniek van het fietsen goed onder de knie krijgen en omdat bij Langszij trainingen werden gegeven, heb ik me vervolgens bij deze vereniging aangesloten.” Merel Balfoort ontving van Wil Noorman een NTFU fietskledingset, een voedingspakket en een clinic voor haar vereniging onder begeleiding van een NTFU-trainer.

Dankbaar

De NTFU zet zich actief in om de belangen van haar sportieve achterban te behartigen. “Wij zijn al onze 60.000 leden zeer dankbaar, of zij nu via een vereniging of rechtstreeks bij ons zijn aangesloten. Want zij maken het mogelijk dat wij ons werk kunnen blijven doen en de Nederlandse wielersport kunnen doorontwikkelen” vertelt Wil Noorman.  “Nederland is een prachtig land om te fietsen, maar om vooruit te komen op de fiets moet je in beweging blijven, en dat is precies wat we doen!”

 

 

 van